Može li nam astrologija pomoći u pronalaženju pravilnog jelovnika i tako nam dati novu nadu u borbi protiv viška kilograma ili pak drugih probavnih poteškoća? Evo što zvijezde govore o tome koja je hrana najbolja za vas i koje biste to namirnice trebali izbjegavati sukladno vašem horoskopskom znaku.

ZEMLJANI ZNAKOVI: Birajte laganu hranu i klonite se čokolade!

BIK
Horoskopski bikovi skloni su visokokaloričnoj hrani bogata okusa i često znaju pretjerati u količini što se loše odražava na njihov metabolizam.

Od mesa najbolji izbor za bikove je nemasna govedina i teletina, ali i perad, dok se od povrća preporuča: šparoga, cvjetača, krastavac, špinat, grah, luk, radić, bundeva, rajčica i rotkvica. Bikovi bi trebali jesti puno voća, ponajviše jabuke, jagode, banane, brusnice i avokado. Veliku dobrobit imaju i od oraha.

Bikovi bi trebali izbjegavati unos prevelike količine ugljikohidrata u svoj organizam, krumpira, mliječnih proizvoda i maslaca, teške, kalorične i pržene hrane. Iako su skloni raskošnim obrocima, oni znaju uživati i u zdravim namirnicama, salati i morskim plodovima.

DJEVICA
Djevice imaju jako osjetljiv probavni sustav i izrazito su izbirljive kad je riječ o hrani (a i mnogočemu drugome) te veliku pažnju posvećuju prehrambenoj vrijednosti namirnica koje jedu. Najbolji izbor za njih su cjelovite žitarice i zob, zatim smeđa riža, klice, mrkva, cikla, cvjetača, lisnato zeleno povrće i blage juhe.

Od mesa preporuča im se govedina i teletina, a od ribe – tuna, srdela i losos. Veliku korist imaju od mliječnih proizvoda, začina, biljnih čajeva, zatim orašastih plodova (pistacija, bademi, orasi, lješnjaci), voćnih salata i sokova (posebice limunova soka) dok im se od voća najviše preporučuju banane i naranče, šipak i marelice.

Predstavnici tog znaka trebaju jesti blagu hranu, a zbog osjetljivih crijeva moraju izbjegavati mnoge namirnice, uključujući, dakako, tešku i visokokaloričnu hranu, a na žalost mnogih sladokusaca čak i – čokoladu!

JARAC
Horoskopskim jarcima preporuča se jelovnik koji sadrži janjetinu, smeđu rižu, korjenasto povrće, kupus, krumpir, repu, patlidžan, kukuruz, češnjak, zatim klice, razne juhe, kikiriki, sjeme lana, mliječne proizvode, voćne salate i sokove, naranču, limun, smokve, dinje, lubenice i kupine.

Osobe rođene u znaku jarca trebale bi izbjegavati alkohol, zatim tešku i visokokaloričnu hranu, crveno meso, začine i – čokoladu. Horoskopski jarci skloni su jednostavnim obrocima i ne eksperimentiraju s hranom. Neophodne su im namirnice koje sadrže puno kalcija. Kako bi izbjegli višak loših masnoća, prilikom pripreme hrane trebali bi koristiti maslinovo ulje.