Dok su neke priče o ljubavima s posla lijepe i dugotrajne, a to što se partneri viđaju i na poslu samo je plus, jedna je žena ipak svoju ljubavnu priču s kolegom s posla završila na manje lijep način i sada se dovela u poziciju da joj je svaki radni dan teško podnijeti.

Kad sam tek došla u tvrtku, Marko mi je dodijeljen kao kolega-mentor koji će me tijekom probnog roka uvesti u posao. Vrlo brzo smo kliknuli na prijateljskoj razini, a do kraja mojeg probnog roka do kasnih smo noćnih sati razmjenjivali poruke, počela je svoju priču. 

Nakon nekoliko mjeseci ta je žena započela vezu sa svojim kolegom, uživali su zajedno radeći, a večeri i vikende provodeći na piću, koncertima, u kazalištima, ali i kućnim druženjima. Počeli su zajedno putovati, pa su i godišnji odmor proveli zajedno.

Na godišnjem su počeli planirati i useljavanje u njegov stan, no po povratku kući sve je krenulo nizbrdo.

Pojavila se nova pozicija s puno više odgovornosti, za koju je on bio jako zainteresiran i odlučio se prijaviti. U konačnici ju je i dobio, a njegovo se radno vrijeme naglo produžilo i na vikende i većinu slobodnog vremena. Mnogi su postali odgovorni njemu i morao je puno toga koordinirati i rješavati.

Sporazuman prekid?

Sve su se manje viđali izvan radnog vremena i koliko god joj je bilo drago zbog njegova poslovnog napretka, jako joj je teško padalo to što se izvan posla viđaju sve rjeđe, a na poslu si stignu samo mahnuti jer on nije imao pauze ni predahe duže od nekoliko minuta. 

Nazvala sam ga jednu nedjelju ujutro i rekla da moramo hitno razgovarati, a ako se ne može naći, reći ću mu sve preko telefona odmah jer više ne mogu čekati.

Dovezao se odmah do mene i nakon sat vremena plakanja, grljenja i dubokih riječi, zaključili smo da je najbolje da prekinemo.

Prekid nije bio na krivoj nozi i ostali smo u korektnim odnosima, ali nakon nekoliko tjedana situacija je postala jako čudna.

Kolege su me prijekorno pogledavali i sve su manje razgovarali sa mnom, osim onoliko koliko im nalaže posao.

Bila je sigurna da to nema nikakve veze s prekidom, ali jedna joj je kolegica vrlo brzo rekla da je Marko premoren i iscrpljen i da se u naletu preopterećenosti požalio jednoj kolegici da ga je ostavila jer nije imala razumijevanja za njegov posao i ambicije. 

Ja nisam ostavila njega, da, inicirala sam razgovor o nama, ali zajednički smo se složili oko prekida.

Sada se na hodnicima ne prestaje govorkati o njihovu prekidu i njezinoj razmaženosti, a atmosfera na poslu postala je za nju mučna i neprijateljska, pa iako jako voli svoj posao, želi dati otkaz jer ima osjećaj da će vječno ostati ona nezahvalnica koja je ostavila Marka

Pet grešaka koje radimo nakon prekida veze koje nas koče da krenemo dalje

Dvije rečenice tijekom svađe koje mogu biti znak da je možda vrijeme za prekid