Unuka kraljice Elizabete princeza Eugenie udala se u petak u kraljevskoj kapeli u dvorcu Windsoru za Jacka Brooksbanka uz nazočnost zvijezda i drugih članova kraljevske obitelji među kojima su bili i princ Harry i njegova supruga Meghan koji su se na istom mjestu vjenčali u svibnju.

Galerija

Kći britanskog princa Andrewa rekla je da svom dugogodišnjem dečku u raskošnoj vjenčanici koju su dizajnirali Peter Pilotto i Christopher De Vos.

Izborom svadbene haljine princeza je napravila i odvažan potez jer otvor na leđima otkriva njezin ožiljak od operacije leđa koju je imala s 12 godina.

Raskošna vjenčanica boje bjelokosti dugih je rukava, otkriva njezina ramena i leđa i ima dugi šlep. Na leđima ima i mašnu.

Princeza je na glavi nosila tijaru, a u jednom intervjuu uoči vjenčanja dala je naslutiti u kojem bi smjeru mogao ići dizajn njezine haljine. Tada je rekla da svatko može utjecati na poimanje ljepote i ljudima pokazati neke svoje ožiljke.

"Mislim da je jako posebno založiti se za to, poručila je.

NEOČEKIVANA VJENČANICA MEGHAN MARKLE

Vjenčanica Meghan Markle

Prije manje od pola godine prelijepa Meghan Markle također je zadivila sve u neočekivanoj vjenčanici koju je dizajnirala britanska dizajnerica Clare Waight Keller, kreativna direktorica modne kuće Givenchy.

Meghan je sve iznenadila jednostavnom i tradicionalnom vjenčanicom jer su modni stručnjaci predviđali da će posegnuti za modernijim modelom. Ali ona je na svoj veliki dan odlučila igrati na sigurno i izabrala je "konzervativniju" varijantu vjenčanice.

BAJKOVITO IZDANJE CATHERINE MIDDLETON

Vjenčanica Catherine Middletone

Vjenčanica Catherine Middleton iza koje stoji dizajnerica Sarah Burton također je privukla golemu pozornost javnosti i zasjenila kraljevsko vjenčanje.

Catherine je na svom vjenčanju 2011. godine izgledala kao prava princeza, u bajkovitoj vjenčanici koja je kombinirala tradicionale i moderne elemente.

U našoj galeriji možete pogledati sva tri izdanja kraljevskih vjenčanica, a u anketi glasajte za onu koja vam se najviše sviđa.

Catherine Middleton na vjenčanju (Foto: AFP) Foto: Afp