Unuka kraljice Elizabete princeza Eugenie udala se u petak u kraljevskoj kapeli u dvorcu Windsoru za Jacka Brooksbanka uz nazočnost zvijezda i drugih članova kraljevske obitelji među kojima su bili i princ Harry i njegova supruga Meghan koji su se na istom mjestu vjenčali u svibnju.

Galerija Vjenčanicu princeze Eugenije dizajnirali su Peter Pilotto i Christopher De Vos Vjenčanica princeze Eugenie (Foto: AFP) - 6 Vjenčanica princeze Eugenie (Foto: AFP) - 3 +8 Vjenčanica princeze Eugenie (Foto: AFP) - 2

Kći britanskog princa Andrewa rekla je da svom dugogodišnjem dečku u raskošnoj vjenčanici koju su dizajnirali Peter Pilotto i Christopher De Vos.

Izborom svadbene haljine princeza je napravila i odvažan potez jer otvor na leđima otkriva njezin ožiljak od operacije leđa koju je imala s 12 godina.

Raskošna vjenčanica boje bjelokosti dugih je rukava, otkriva njezina ramena i leđa i ima dugi šlep. Na leđima ima i mašnu.

Princeza je na glavi nosila tijaru, a u jednom intervjuu uoči vjenčanja dala je naslutiti u kojem bi smjeru mogao ići dizajn njezine haljine. Tada je rekla da svatko može utjecati na poimanje ljepote i ljudima pokazati neke svoje ožiljke.

"Mislim da je jako posebno založiti se za to, poručila je.

NEOČEKIVANA VJENČANICA MEGHAN MARKLE

Vjenčanica Meghan Markle Meghan Markle na vjenčanju (Foto: AFP) Princ Harry i Meghan Markle Princ Harry i Meghan Markle nakon ceremonije vjenčanja +5 Princ Harry i Meghan Markle

Prije manje od pola godine prelijepa Meghan Markle također je zadivila sve u neočekivanoj vjenčanici koju je dizajnirala britanska dizajnerica Clare Waight Keller, kreativna direktorica modne kuće Givenchy.

Meghan je sve iznenadila jednostavnom i tradicionalnom vjenčanicom jer su modni stručnjaci predviđali da će posegnuti za modernijim modelom. Ali ona je na svoj veliki dan odlučila igrati na sigurno i izabrala je "konzervativniju" varijantu vjenčanice.

BAJKOVITO IZDANJE CATHERINE MIDDLETON

Vjenčanica Catherine Middletone Catherine Middleton na vjenčanju (Foto: AFP) Catherine Middleton na dan svog vjenčanja (Foto: AFP) +0 Catherine Middleton na dan svog vjenčanja (Foto: AFP)

Vjenčanica Catherine Middleton iza koje stoji dizajnerica Sarah Burton također je privukla golemu pozornost javnosti i zasjenila kraljevsko vjenčanje.

Catherine je na svom vjenčanju 2011. godine izgledala kao prava princeza, u bajkovitoj vjenčanici koja je kombinirala tradicionale i moderne elemente.

U našoj galeriji možete pogledati sva tri izdanja kraljevskih vjenčanica, a u anketi glasajte za onu koja vam se najviše sviđa.

Tko ima najljepšu vjenčanicu?

glasova:

Catherine Middleton na vjenčanju (Foto: AFP) Catherine Middleton na vjenčanju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju