Iste večeri Bradova bivša i sadašnja ljubav pokazale su svoje humanitarno i suosjećajno lice. No, pri tome ne samo da nisu dijelili istu prostoriju, već su bile na različitim kontinentima. Jennifer Aniston podizala je svijest o raku dojke u Washingtonu, a Angelina Jolie uručivala posebnu humanitarnu nagradu u Ženevi

Angelina Jolie i Jennifer Aniston nemaju puno toga zajedničkom. Osim njihove ljubavi prema Bradu Pittu i istim modelima torba, ove se svije zvijezde nikada neće srdačno zagrliti na crvenom tepihu.

Ali osim dvije dodirne točke dijele i još jednu, spremnost da pomognu unesrećenima i bolesnima. Angelina je već dugogodišnja i predana humanitarka, a zvijezda mnogih komedija povremeni je gost najrazličitijih akcija kojima se podiže svijest o bolesnima i unesrećenima.

Sudjelovanjem u filmu 'Five', družeći se s oboljelima od raka dojke koje su joj pomogle da što uvjerljivije režira jednu od pet priča posvećenih preživjelim ženama, svoju je osviještenost podigla na svim novu razinu. Predstavljajući film u Washingtonu, posjetila je i bolnicu gdje su je priče preživjelih žena dirnule do suza.

Angelina je u Ženevu doletjela iz Londona kako bi uručila priznanje jemenskom humanitarcu Nasser Salim Ali Al-Hamairu zbog njegovog predanog zalaganja prilikom pružanja pomoći izbjeglicama iz Somalije i Roga Afrike.

>> Jen Aniston i Angelina Jolie: Isti usku u muškarcima, ali i torbama

>> Angelina Jolie: Mala crna haljina za čarobne Brijune

Ljepotice su ovu suparničku rundu završile s jednakim rezultatom. Obje su se, bez ili s Bradom Pittom pod rukom, pokazale kao pobjednice. Jer čak i najsumnjičaviji moraju priznati da zahvaljujući takvima kao što su one, svijet je ipak manje ružno mjesto.