Sanjate li o prilici da pokažete svoj glumački talent, a pribojavate se strogih akademija, pokušajte ostvariti svoj san u najstarijoj privatnoj glumačkoj školi u Hrvatskoj, legendarnoj školi 'Off Theatera Bagatella'

S dolaskom jeseni započinje nova sezona upisa u najstariju privatnu glumačku školu u Hrvatskoj, 'Glumačku školu Off Theatera Bagatella' u Bednjanskoj 13 Zagrebu.

Riječ je o jedinstvenoj glumačkoj školi ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi, jer ona polaznicima nudi učenje svih triju vrsta glume – kazališnu, filmsku i televizijsku – dok su druge glumačke škole ili dramski tečajevi većinom orijentirani isključivo na tečajeve kazališne glume.

Najpoznatije škole takve vrste u svijetu američka su 'Stella Adle' i londonska 'Lee Strasberg'.

Off Theater Bagatella osnovali su 1978. glumica i pjesnikinja Slavica Maras i njen suprug, filmski redatelj Marko Mikulandra. Svakako najznačajniji Bagatellin projekt je mala kazališna i filmska akademija, kako ovu Glumačku školu od milja zovu njeni polaznici. Na njenim su daskama glumu učile mnoge današnje zvijezde domaćih filmova, sapunica i TV- reklama.

Poznati radijski voditelj Krunoslav Belko učio je glumu u Bagatelli, kao i Vid Balog, Jelena Veljača (danas Popović Volarić), Ivica Pucar I Nives Celzijus (Drpić), iako se kasnije nije bavila glumom, završila je filmsku i kazališnu klasu Bagatelline škole.

Tijekom godina polaznike Bagatelline škole podučavala su velika imena iz hrvatskog svijeta teatra, filma i TV-a. Krsto Papić, Petar Krelja, Rajko Grlić, Branko Ivanda, Goran Rušinović i Snježana Tribuson samo su neki od znalaca koji su u Bagatelli svoje znanje prenosili učenicima.

Bagatella je bila i ostala sasvim posebna kulturna posebnost Zagreba - totalno otkačena, lepršava i duhovita.

Na njenim su daskama igrala najveća imena hrvatske glumačke i komediografske scene - od Pere Kvrgića, preko Fabijana Šovagovića do Stjepana Đimija Stanića... Sastajali su se i u Bagatelli stvarali poznati domaći redatelji, slikari, pantomimičari, a Marko Mikulandra tijekom 80-ih profilirao se u jednog od najomiljenijih talk-show voditelja.