Ako niste pripadnice visokih kraljevskih krugova, šansa da se udate za kakvog princa, vojvodu ili kralja iznimno su male. No ovdje nije riječ o nemogućoj misiji. Ove dame to potvrđuju.

Galerija

Da otac Camille Rosemary Shand nije poslovno surađivao s kraljevskom obitelji, mlada Engleskinja ne bi imala mnogo prilika da upozna princa Charlesa od Walesa. No to se ipak dogodilo početkom 70-ih godina prošlog stoljeća na jednoj polo utakmici.

Iako je par kliknuo na prvu loptu, Camilla se udala za mornaričkog časnika Andrewa Parkera Bowlesa 1973. godine, a Charles se zavjetovao na vječnu ljubav Diani Spencer osam godina kasnije pred milijunskim televizijskim auditorijem.

Ostali su dobri prijatelji, a potom šokirali javnost sredinom 90-ih godina kada je otkriveno da je Charles prevario princezu Dianu i da održava ljubavničku vezu s Camillom Parker Bowles. Razveli su se od svojih supružnika i oženili u intimnoj ceremoniji 2005., a ove godine zajedno su okrunjeni za kralja i kraljicu Ujedinjenog Kraljevstva.

Camilla Parker-Bowles se udala za Charlesa 2005. godine Foto: Profimedia

Niti Charlesovi sinovi nisu tražili ljubav na tipičnim mjestima. Princ William upoznao je ljubav svojega života na fakultetu St. Andrews u Škotskoj koji je pohađala i Catherine Middleton.

Priča se da ga je brineta očarala dok je hodala na jednoj školskoj modnoj reviji, a čiji je prihod bio doniran u dobrotvorne svrhe. Ostalo je, kažu, povijest.

I njegov brat Harry suprugu je pronašao daleko od kraljevskog dvora. Prijatelji su ga upoznali s bivšom glumicom i manekenkom Meghan Markle na jednoj zabavi u Londonu nakon što im je priznao da mu se sviđaju njezine fotografije na društvenim mrežama.

Meghan Markle udala se za princa Harryja 2018. godine Foto: Profimedia

Letizia Ortriz radila je 2002. godine na novinskoj priči o izlijevanju nafte s tankera Prestige u Galiciji kada je upoznala nasljednika španjolske krune, Filipa VI.

Princeza protiv kraljica: Je li Mary elegancijom nadmašila i Raniju i Camillu?



Ne samo da nije imala nikakvih veza s kraljevskim dvorom – rodila se u obitelji srednjeg staleža u kojoj je otac bio novinar, a majka je bila medicinska sestra – već je imala i propali brak iza sebe. No, to nije smelo Filipa koji ju je zaprosio da bude njegova žena, a 2014. i da postane kraljica Španjolske.

Koje su sve to pučanke osvojile srca europskih prinčeva i kraljeva, pogledajte u fotogaleriji na početku ovoga teksta.

Američka glumica Grace Kelly postala je princeza od Monaka kada se u travnju 1956. udala za princa Rainera III. Foto: Profimedia

Stare i nekoliko desetljeća: Četiri haljine koje je kraljica Letizia posudila od svoje svekrve