Ljeto je vrijeme kada tražimo osvježenje, a društvene mreže su ove sezone poludjele za jednim ukusnim napitkom - lubenica mojitom.

Ovaj napitak nije samo ukusan i osvježavajući, već je i vrlo jednostavan za pripremu. Ne sadrži alkohol pa je odličan za sve uzraste i prilike, od obiteljskih druženja pa sve do druženja s prijateljima.

Ako tražite recept za koktel koji će vas osvježiti poslije ručka, u nastavku možete pronaći jednostavni recept za mojito s lubenicom.

Mojito s lubenicom – sastojci:

  • Šalica lubenice narezane na kockice
  • Sok limete
  • Kriška limete
  • Gazirani sok s okusom limuna
  • Led
  • Smeđi šećer po želji
  • Menta

Mojito s lubenicom – priprema:

  1. Lubenicu narežite na kockice, a rub čaše umočite u šećer.
  2. Ubacite lubenicu u čašu pa dodajte sok i krišku limete te listić mente.
  3. Lagano zgnječite kako bi sastojci pustili svoju aromu pa dodajte led.
  4. Prelijte gaziranim sokom s okusom limuna.
  5. Poslužite odmah.

Savjet: Za alkoholnu verziju u koktel možete dodati malo bijelog ruma, votke ili džina.

Isprobajte i naš recept za osvježavajući koktel sličan mojitu i recept za bezalkoholnu pina coladu, a u nastavku pronađite još recepata za osvježavajuća ljetna pića.

Osvježava ljetne večeri: Ružičasta verzija jednog od najpopularnijih koktela Koktel romantičnog naziva savršen je za ljetne večeri, a glavni sastojak je džin Još bolji od mojita? Osvježavajući koktel s mentom i džinom savršen za (pro)ljetna druženja Samo tri sastojka: Koktel zanimljiva naziva posebno će se svidjeti ljubiteljicama džina Još nam nije dosta Barbie manije: Barbie koktel spoj je mohita, pina colade i limunade Recept za sladoledno iznenađenje s džinom i likerom od čokolade Džin-tonik s kokosom: Isprobajte recept za piće s okusom ljeta

Živjeli!