Vikend je savršeno vrijeme za druženje s prijateljima i obitelji – i pravi trenutak za uživanje u čašici alkoholnog pića koja tako dobro opušta na kraju radnog tjedna. Mnogim su ženama kokteli prvi izbor za subotnje druženje s prijateljicama, a recept za jedan genijalni koktel možete pronaći u nastavku.

Radi se o koktelu zanimljiva naziva, pčelinja koljena (eng. bee's knees). Ovaj osvježavajući koktel nastao je za vrijeme prohibicije, a neki izvori govore da ime duguje profesionalnoj plesačici Bee Jackson, odnosno njezinim gracioznim pokretima nogama, koji su uveseljavali ljude davnih dvadesetih godina prošlog stoljeća.

Ovaj će se koktel posebno svidjeti ljubiteljicama džina, a potrebna su svega tri sastojka koja vjerojatno već imate doma.

Koktel pčelinja koljena – sastojci:

  • Džin
  • Limunov sok
  • Med

Koktel pčelinja koljena – priprema:

  1. Količina sastojaka nije točno određena, a možete ga pripremiti s obzirom na vaše preferencije. Ocijedite limun, dodajte mu otopljeni med i dobro promiješajte.
  2. U ohlađenu čašu stavite nekoliko kockica leda, dodajte džin pa sve prelijte mješavinom meda i limuna i dobro promiješajte.
  3. Ukrasite po želji.

Savjet: Umjesto limunova soka, možete koristit i cijeđeni sok naranče.

U nastavku možete pronaći još ideja za pripremu koktela. 

Božićni džin-tonik To se mora probati: Recept za božićni džin-tonik Džin-tonik čaj Džin-tonik čaj: Napravite topli napitak koji konkurira najfinijim koktelima Džin-tonik sa sokom od brusnice Savršen okus: Blagdanski džin-tonik s kojim možete nazdraviti 2024. godini Kremasti liker s okusom bundeve i džinom Koktel s okusom bundeve i džinom sladak je, mirisan i lagan Džin-tonik s kokosom Džin-tonik s kokosom: Isprobajte recept za piće s okusom ljeta Bazga-džin Bazga-džin: Recept za super verziju popularnog pića koje se lako priprema Džin-tonik s jagodama Iskoristite sezonu jagoda i napravite ružičasti džin-tonik baš fina okusa

Živjeli!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju