Ako volite popiti džin-tonik, onda sigurno nećete moći odoljeti i džin-tonik kolaču. Recept za ovaj jednostavan i sočan kolač pronađite u nastavku.

SASTOJCI ZA BISKVIT:

- 200 grama oštrog brašna
- 100 grama maslaca sobne temperature
- 100 grama šećera u prahu
- 2 male žličice praška za pecivo
- 4 veća jaja
- sok od 1 limete

SASTOJCI ZA TOPLI SIRUP:

- 75 grama kristal šećera
- 5 jušnih žlica džina
- 5 jušnih žlica tonika

SASTOJCI ZA ŠEĆERNU GLAZURU

- 200 grama šećera u prahu
- 2 jušne žlice džina
- 2 jušne žlice tonika

To se mora probati: Recept za božićni džin-tonik

Sedam "poslastica" koje trebaju isprobati prave ljubiteljice džin-tonika

1. Protvan za pečenje namažite maslacem i pospite s brašnom. Koristite protvan po svojoj želji. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo.

2. U posudu za miksanje ubacite šećer i maslac narezan na kockice. Miksajte nekoliko minuta dok ne dobijete vrlo glatku i kremastu smjesu. Zatim ubacujte jedno po jedno jaje i nakon svakog jajeta miksajte dok ga u potpunosti ne povežete s ostatkom smjese.

3. Dodajte sok od limete i promiješajte. Na kraju dodajte prosijano brašno i sjedinite ga sa smjesom. Stavite smjesu u kalup, poravnajte žlicom ili špatulom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite oko 30 minuta ili sve dok kolač ne dobije zlatnožutu boju i rubovi se odvoje od kalupa.

4. Dok se kolač još peče, pripremite topli sirup. Sastojke za preljev pomiješajte u lončiću i stavite na srednje jaku vatru. Kad se šećer u potpunosti otopi, maknite s vatre. Kada kolač izvadite iz pećnice, mjestimično ga probodite s čačkalicom i prelijte toplim sirupom. Pustite da se kolač u potpunosti ohladi.

5. Kada je hladan, izvadite ga iz protvana i stavite na tanjur na kojem ćete ga poslužiti. Pripremite šećernu glazuru. Pomiješajte šećer, džin i tonik dok ne dobijete glazuru guste teksture. Ne smije biti previše tekuća jer će onda glazura skliznut s kolača. Prelijte preko kolača i po želju ukrasite šnitama limete.

Dobar tek!