Ako želite izgubiti nekoliko kilograma, pritom se zdravo hraniti i ne gladovati, isprobajte ovu sjajnu salatu pripremljenu s ukusnim namirnicama.

SASTOJCI ZA SALATU:

- 50 g kvinoje
- 1 pileća prsa
- 3 srednje mrkve
- nekoliko većih listova kelja
- nekoliko većih listova svježeg kupusa
- 1 svježa paprika
- 4 žlice maslinova ulja
- 4 žlice octa
- mala žlica senfa
- sol i papar
- malo pinjola ili nasjeckanih orašastih plodova (orasi, lješnjaci ili bademi)

Idealan prilog: Pet salata koje možete jesti uz roštilj (ili umjesto roštilja) na balkonu

I prilog i glavno jelo: Ukusna salata zahvaljujući kojoj ćete pucati od zdravlja

PRIPREMA:

1. Kvinoju skuhajte prema uputama, ohladite i stavite u posudu u kojoj ćete pripremati salatu.

2. Pileća prsa narežite na komade i prepecite na malo masnoće. Kada je piletina gotova, izvadite je i dodajte kvinoji. Na preostaloj masnoći od pečenja piletine kratko prepržite mrkvu narezanu na tanje listiće.

3. Nasjeckajte kelj, kupus i svježu papriku. Dodajte ih preostalim namirnicama.

4. Zamutite dresing od ulja, octa, senfa, papra i soli. Dodajte mu kratko tostirane pinjole ili šaku nasjeckanih orašastih plodova. Prelijte ga preko salate i dobro promiješajte.

SAVJET:

Meso možete zamijeniti ribom. Dobar su izbor, između ostalog, losos ili tuna. Umjesto kvinoje koristite kus-kus ili pir.

Salati možete dodati rajčicu, svježe krastavce, tikvice, mladi grah ili bilo koje drugo sezonsko ljetno povrće po želji.