Meksička glumica i producentica Salma Hayek danas će proslaviti svoj 54. rođendan. Slavna ljepotica rođena je 2. rujna 1966. godine u meksičkom gradu Coatzacoalcosu.

Njezina glumačka karijera započela je kad je imala 23 godine. Tada je dobila naslovnu ulogu u meksičkoj telenoveli “Teresa” koja ju je pretvorila u nacionalnu zvijezdu. Početkom 90-ih preselila se u Los Angeles i upisala na satove glume. S obzirom na to da njezino znanje engleskog jezika u početku nije bilo sjajno, uloge u američkim produkcijama nije lako dobivala.

Onda je došla 1995. godina i film “Desperado” Roberta Rodrigueza u kojem je glumila s Anotoniom Banderasom. Uslijedilo je Rodriguezov film “From Dusk till Dawn”, romantična komedija “Fools Rush In” s Matthewom Perryjem i “Wilde Wilde West” s Willom Smithom.

Ay, mi amor! Kako danas izgledaju latino zavodnici koji su užarili TV ekrane?

Nije J.Lo jedina! 10 najljepših latino diva svih vremena

Željna ozbiljnijih i kvalitetnijih uloga, Salma 2000. osniva vlastitu producentsku kuću i započinje rad na filmu koji je dugo sanjala. U drami “Frida” glumila je legendarnu meksičku umjetnicu Fridu Kahlo i za svoju izvedbu dobila nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice. Od tada niže uspješne projekte, ne samo u filmskoj nego i u televizijskoj industriji.

Kada je navršila 50 godina, u jednom intervjuu upitali su je što je najgora stvar u procesu starenja. Najgora stvar su moje oči, a ne bore. Samo oči. Ja sam jako vizualna osoba i sada ništa ne vidim bez naočala. Za mene je slabljenje vida gore od menopauze, komentirala je Salma.

Salma Hayek: Tenisice u koje se zaljube i najveće ljubiteljice štikli

Salma Hayek: Haljina koja je figuru ljepotice pretvorila u remek-djelo

Ponekad se upitam zašto bih sada morala izgledati dobro kad sam u pedesetima, a svog frajera sam ionako već ulovila. Međutim, ne želim ni izgubiti svog frajera, našalila se glumica koja izgleda bolje nego ikad.

Zavirili smo u arhivu i izdvojili 15 njezinih izdanja iz posljednjih nekoliko godina koja dokazuju da 50. nikad nisu izgledale bolje.