Razlog za uživanje u vrućem seksu s partnerom žene ponekad pronalaze u neobičnim razlozima. Gubitak kilograma, pristojnost ili nada kako partner neće pronaći ljubavnicu samo su neki od njih.

Najpoznatiji izgovor kada je u pitanju bijeg od seksualnog odnosa je 'Ne večeras, boli me glava', no nova istraživanja dokazuju da seks može odagnati bol i spriječiti glavobolju.

Žene umjesto tableta protiv bolova ipak radije odabiru seks i time famozna fraza pada u vodu. Jedna od ispitanih žena je rekla kako je patila od nesnosne glavobolje i tek nakon što joj je doktor preporučio seksualni odnos kao lijek shvatila je da pomaže.

Mnoge žene, posebno one u braku, iako često nisu raspoložene, pristaju na seks jer smatraju kako je to njihova obveza prema muškarcu.

Kroz predigru migrena slabi, a nakon postignutog orgazma ona u potpunosti nestaje. Kako s medicinskog stajališta seks uistinu djeluje kao lijek za glavobolju? Prema istraživanjima Klinike na Sveučilištu Southern Illinois tijekom seksualne aktivnosti, tijelo oslobađa endorfin, kemikaliju koja djeluje poput morfija. U studiji u koju je uključeno 58 žena koje pate od migrene, čak polovica ih se nakon seksa osjećala bolje ili im je glavobolja skroz nestala.

Preko ljubljenja do seksa

Osoba koja se dobro ljubi brže će motivirati partnera za nešto više od one koja baš i nije vješta na tom području. Ljudske usne su prekrivene osjetnim neuronima, a ljubljenje izaziva pad kortizola, hormona stresa, što ukazuje na smanjenje tjeskobe. Žene ljubljenje koriste kao test hoće li ili ne preći na sljedeću razinu u odnosu.

Čini se kako je ljubljenje važnije ženama nego muškarcima jer je čak 53 posto muškaraca priznalo kako bi pristali na seks bez ljubljenja, dok je samo 15 posti žena reklo da bi razmotrilo upuštanje u seksualni odnos u kojem ne bi bilo ljubljenja.

Što ako se partner ne ljubi najbolje? U tom je slučaju čak 66 posto žena i 58 posto muškaraca priznalo kako im je demotivirajuće upuštanje u seksualne igrice s osobom koja se ne ljubi dobro.

Žene često koriste seks kao osvetu svom nevjernom partneru. 'Muž ne prevario pred nekoliko godina. Udebljala sam se nakon što sam rodila kćer i u tom sam se periodu osjećala bezvrijedno. Nakon što sam saznala za prevaru, motivirala sam se i svoje tijelo dovela u red, potom sam spavala s njegovim prijateljem i osjećala sam se odlično.', priznala je jedna ispitanica.

Žene umjesto tableta protiv bolova ipak radije odabiru seks i time famozna fraza 'Ne večeras, boli me glava' pada u vodu.

Žene pristaju na seks iz dosade i zahvalnosti

Seksom doista možete trošiti kalorije, no pogrešno je upuštati se u tu aktivnost samo zbog tog razloga.
Tijekom seksualnog odnosa možete izgubiti 100 do 250 kalorija. Prema anketi provedenoj na više od 1400 žena u dobi od 18 do 59 godina žene imaju seksualne odnose 6,3 puta mjesečno. Prosjek je malo veći među ženama koje imaju od 20 do 30 godina. One imaju seksualne odnose 7,5 puta mjesečno. Žene koje imaju između 50-60 godina priznale su kako se upuštaju u seksualni odnos tek četiri puta mjesečno.

Mnoge žene, posebno one u braku, iako često nisu raspoložene, pristaju na seks jer smatraju kako je to njihova obveza prema muškarcu.

Nekoliko žena koje su sudjelovale u istraživanju priznalo je kako koriste seks ne bi li oraspoložile partnera ili pak zbog činjenice da su im partneri dotučeni jer još nisu izgubili nevinost.

Žene srednjih godina priznale su kako su osjetile obavezu prema parteru zbog njegove ranjivosti ili teškog životnog razdoblja kroz koji prolazi, poput razvoda braka.

Uvriježeno je mišljenje da ukoliko svom muškarcu doma pružite sve što mu je potrebno, on neće imati što tražiti izvan vaše spavaće sobe. Upravo se zbog straha da ih partner ne prevari mnoge žene prisiljavaju na seks misleći kako time učvršćuju svoj odnos.

'Moj suprug se uvijek činio sretnijim nakon seksa koji sam ja inicirala. Posvećivao mi je više pažnje i nije koketirao s drugim ženama.', priznala je jedna 30-godišnjakinja.

Mnoge žene, pogotovo one mlađe koje su sudjelovale u istraživanju priznale su kako su se nerijetko odlučile na seks zbog prakse ili straha od poniženja koje bi imale ako bi partner shvatio da su neiskusne.

Medicinska istraživanja su pokazala kako će žene koje se češće upuštaju u seksualne odnose lakše postići orgazam. Razlog je jednostavan. Svakim novim seksom sve više upoznajemo vlastito tijelo i time partneru možemo reći što nas uzbuđuje.