U Zagrebu je jučer otvoren jubilarni 20. Queer Zagreb festival, jedan od najvećih i najinovativnijih queer festivala u ovom dijelu Europe. Cjelogodišnji program 20. izdanja Queer Zagreb sezone okupit će više od 100 domaćih i međunarodnih umjetnika te će se održati više od 50 javnih događanja od siječnja do prosinca 2022. Godine.

Galerija

Posebno se ističe festivalski blok međunarodnih gostovanja i događanja u trajanju od 24. svibnja do 5. Lipnja koji je sinoć otvoren u Hrvatskom narodnom kazalištu predstavom "Yira, yira" Brune Isakovića i Nataše Rajković.

Među poznatim osobama koje su došle na otvaranje Queer Zagreba bila je i Severina.

Severina na otvaranju 20. Queer Zagreba Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Pjevačica je za ovu prigodu odjenula vrlo jednostavnu odjevnu kombinaciju u kojoj je dominirala njezina haljina.

U pitanju je dugačak model u bijeloj boji s bretelama i naglašenim strukom koji je nadopunila minijaturnom crnom torbicom te platformama u crnoj boji.

Severina sa Zvonimirom Dobrovićem, umjetničkim direktorom Queer Zagreba Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Iako ljeto kalendarski još nije započelo, zbog vrlo visokih temperature većina se u potpunosti prebacila u ljetnu odjeću. Jedan od najpopularnijih ljetnih odjevnih komada u ženskoj garderobe definitivno je bijela haljina.

U hladnijim mjesecima rijetko ih viđamo, ali čim se gradske ulice užare od topline sunca, bijele haljine postanu jedan od najdominantnijih komada u street style izdanjima.

Ništa čudno s obzirom na to da je upravo bijela boja tradicionalni ljetni must have kojem se iz godine u godinu rado vraćamo, a haljina jedan od ženama najdražih odjevnih komada.

Severina na otvaranju 20. Queer Zagreba Foto: Goran Stanzl/Pixsell