Davne 2006. godine Severina je nastupila u finalu Eurosonga završivši na visokom 12. mjestu s pjesmom Moja štikla. Eurosong se tad održavao u Ateni, pravila plasiranja u finale su bila ponešto drugačija, a Severinina crvena haljina uvijek će nositi titulu najseksi haljine koja je predstavljala Hrvatsku na ovom prestižnom glazbenom natjecanju.

 

Galerija

Severina je dobro iskoristila svoj direktni ulazak u finale te je nastup odlučila učiniti onim za pamćenje, a sudjelovanje na Dori i kasniji prolazak na Eurosong posvetila je svojoj majci. Efektna crvena haljina koju je nosila za tu posebnu priliku s potpisom Linee Exclusive sastojala se od dva dijela.

Uskim crvenim korzetom sa šljokicama istaknula je  dekolte i skladnu figuru, dok su njene duge noge došle do izražaja u raskošnom donjem dijelu haljine. Haljina je iskrojena u romantičnim volanima, a veliki rasporak pokazao je sve njene adute. 

Severina na Eurosongu 2006. godine Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Severina je cijeli stajling upotpunila crvenim sandalama na visoku potpeticu. Romantični valovi u kosi istaknuli su njenu nježnu stranu dok je crveni ruž pokazao onu vatrenu. Pjesma koja je spojila tradicionalno i moderno izazvala je mnogo kontroverzi, kako riječima, tako i izvedbom na pozornici te reakcija javnosti nije izostala, no njen dojmljivi izgled zasjenio je sve negativne kritike. 

Severina na Eurosongu Foto: Guliver images

Tijekom prvog dijela nastupa Severina se sigurno kretala pozornicom, a pritom je neodoljivo podsjećala na Sofiju Vergaru kojoj su duge, blještave haljine s volanima i duga crna kosa prošarana valovima zaštitni znak. 

Ispred svog vremena: Kombinacija u kojoj je Emilija Kokić prije 34 godine osvojila Eurosong

Franka Batelić: Repriza čipkaste haljine koja je prije četiri godine očarala Europu

Pretkraj svog nastupa, pjevačica je skinula donji dio haljine, a na pozornici je ostala u kostimu nalik bodiju. U tom izdanju Severina bi zasigurno pomela i najbolju konkurenciju Viktorijinih anđelica.

Severina na Eurosongu 2006. godine Foto: Slavko Midzor/Pixsell