Davne 2006. godine Severina je nastupila u finalu Eurosonga završivši na visokom 12. mjestu s pjesmom Moja štikla. Eurosong se tad održavao u Ateni, pravila plasiranja u finale su bila ponešto drugačija, a Severinina crvena haljina uvijek će nositi titulu najseksi haljine koja je predstavljala Hrvatsku na ovom prestižnom glazbenom natjecanju.

  Galerija Severina na Eurosongu 2006. godine Severina na Eurosongu 2006. godine Severina na Eurosongu +0 Dojmljivom crvenom haljinom Severina nikoga nije ostavila ravnodušnim

Severina je dobro iskoristila svoj direktni ulazak u finale te je nastup odlučila učiniti onim za pamćenje, a sudjelovanje na Dori i kasniji prolazak na Eurosong posvetila je svojoj majci. Efektna crvena haljina koju je nosila za tu posebnu priliku s potpisom Linee Exclusive sastojala se od dva dijela.

Uskim crvenim korzetom sa šljokicama istaknula je  dekolte i skladnu figuru, dok su njene duge noge došle do izražaja u raskošnom donjem dijelu haljine. Haljina je iskrojena u romantičnim volanima, a veliki rasporak pokazao je sve njene adute. 

Severina na Eurosongu 2006. godine Dojmljivom crvenom haljinom Severina nikoga nije ostavila ravnodušnim (Foto: Slavko Midzor/Pixsell)

Severina je cijeli stajling upotpunila crvenim sandalama na visoku potpeticu. Romantični valovi u kosi istaknuli su njenu nježnu stranu dok je crveni ruž pokazao onu vatrenu. Pjesma koja je spojila tradicionalno i moderno izazvala je mnogo kontroverzi, kako riječima, tako i izvedbom na pozornici te reakcija javnosti nije izostala, no njen dojmljivi izgled zasjenio je sve negativne kritike. 

Severina na Eurosongu Severinin nastup smatra se jednim od najkontroverznijih hrvatskih nastupa na Eurosongu (Foto: Guliver images)

Tijekom prvog dijela nastupa Severina se sigurno kretala pozornicom, a pritom je neodoljivo podsjećala na Sofiju Vergaru kojoj su duge, blještave haljine s volanima i duga crna kosa prošarana valovima zaštitni znak. 

Emilija Kokić 1989. na Eurosongu Ispred svog vremena: Kombinacija u kojoj je Emilija Kokić prije 34 godine osvojila Eurosong

Franka Batelić u haljini brenda eNVy room s Eurosonga u showu Ples sa zvijezdama - 2 Franka Batelić: Repriza čipkaste haljine koja je prije četiri godine očarala Europu

Pretkraj svog nastupa, pjevačica je skinula donji dio haljine, a na pozornici je ostala u kostimu nalik bodiju. U tom izdanju Severina bi zasigurno pomela i najbolju konkurenciju Viktorijinih anđelica.

Severina na Eurosongu 2006. godine Severina je tijekom nastupa skinula donji dio haljine te ostala u seksi bodiju (Foto: Slavko Midzor/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju