Posljednji dan Pariškog tjedna mode započeo je jednom od tradicionalno najiščekivanijih revija - Chanelovom. Ta francuska modna kuća desetljećima je sinonim za vrhunsku eleganciju, a nova "ready-to-wear" kolekcija za jesen/zimu 2023./2024. samo je dodatno učvrstila tu činjenicu. Kreativna direktorica Chanela Virginie Viard predstavila je kolekciju inspiriranu ljepotom kamelija.

Galerija

Kamelija je puno više od teme, ona je vječni kod kuće. Smatram je umirujućom i prepoznatljivom, sviđa mi se njezina mekoća i njezina snaga, kazala je Virginie Viard u priopćenju za javnost.

Omiljeni cvijet Coco Chanel koji simbolizira romantičnu ljubav i odanost, provlači se cijelom kolekcijom kao dominantan detalj. Nalazimo ga na uzorku kaputa i haljina, u čipkastom mozaiku na tajicama, u vezenim detaljima, na čizmama i torbama…

Chanel: Kultni kostimi i lepršave haljine u novoj kolekciji inspiriranoj životinjskim svijetom

Baš kao i kamelija, kolekcija je istovremeno i nježna i snažna, obogaćena krojevima posuđenim iz muškog ormara poput dugačkih kaputa inspiriranih kućnim ogrtačima dandyja.

Chanel, RTW, jesen/zima 2023./2024. Foto: Chanel

Crna, bijela i razne nijanse ružičaste dominiraju u zastupljenoj paleti boja, a u kolekciji se našlo mjesta i za sivu.

Chanel, RTW, jesen/zima 2023./2024. Foto: Chanel

Tako je i Chanel dao svoje odobrenje sivoj kao jednom od velikih nadolazećih trendova. Naime, upravo smo tu boju mogli vidjeti u brojnim kolekcijama s netom završenog Pariškog tjedna mode.

Mnogi sivu smatraju najboljom alternativom crnoj boji. Neutralna u istoj mjeri, ali puno zanimljivija zbog široke palete nijansi, siva se prirodno nameće kao idealna zamjena za crnu.

Louis Vuitton, RTW, jesen/zima 2023./2024. Foto: Profimedia

Miu Miu, RTW, jesen/zima 2023./2024. Foto: Profimedia

Givenchy, RTW, jesen/zima 2023./2024. Foto: Profimedia