Na Pariškom tjednu visoke mode održana je revija cijenjene francuske modne kuće Chanel. Predstavljena kolekcija za sezonu proljeće/ljeto 2023. godine inspirirana je stanom Gabrielle Chanel na kultnoj adresi 31 Rue Cambon.

Galerija Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. - 1 Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. - 2 Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. - 3 +20 Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. - 4

Kreativna direktorica Virginie Viard upravo je tamo odvela umjetnika Xaviera Veilhana s kojim je osmislila reviju i kratki film kojim je najavljena kolekcija. Tamo su ih dočekali crteži lavova, jelena, ptica i deva, razne skulpture i objekti koji predstavljaju životinje.

Kako je objasnila Viard, vezeni detalji na novim kreacijama u potpunosti su okrenuti životinjskom svijetu. Na kratkim kostimima od tvida i kaput-haljinama tako nalazimo mačiće, korgije, zečeve i lastavice.

Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. - 11 Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Chanel/PR)

Goste revije na setu su dočekale životinjske skulpture napravljene od drva, kartona i papira - reinterpretacija bestijarija u stanu Coco Chanel.

Klasičan Chanelov kostim ovaj put vidjeli smo i u pratnji šešira, leptir-mašne, bijelih rukavica, čipkastih čizmica i satenskog plašta.

Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. - 6 Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. - 6 (Foto: Chanel/PR)

Bile su tu i lepršave i nadasve lagane haljine od svilenog tila, tafete, organze, najfinije chantilly čipke i georgette krepa.

Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. - 8 Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Chanel/PR)

Revija je završena predstavljanjem vjenčanice mini-kroja koja će sigurno pokrenuti trend kratkih vjenčanica među mladenkama diljem svijeta.

Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. - 7 Chanelova vjenčanica s izvezenim lastavicama (Foto: Chanel/PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju