Vedrana i Dominik upoznali su se kao mladi folkloraši, a danas su ponosni roditelji troje djece, vlasnici čak dvije slastičarnice i čuvari jedne divne ideje:
Da svaki kolač nosi priču
I to ne bilo kakvu, već onu u kojoj mirisi domaćih kolača, vintage porculan i Sinatra u pozadini stvaraju ugođaj kojem se stalno poželite vratiti.
Slastičarnica Jagode i čokolada otvorila je svoja vrata 2016. godine i odmah postala mjesto okupljanja svih onih koji cijene dobar okus, toplu atmosferu i estetski doživljaj.
Pastelne boje, nježno žute fotelje, prugasti zidovi u tirkiznim tonovima i crno-bijele fotografije ikona starog Hollywooda – interijer Jagoda i čokolade više je od ugodnog ambijenta. Svaka slika, tanjurić, žličica i komad namještaja pažljivo je biran na sajmovima, antikvarijatima i u suradnji s prijateljima obitelji Vršić, čime je stvoren ugođaj koji zrači nostalgijom i toplinom.
I privatno živimo u okruženju koje odražava tu ljubav prema prošlosti, a to smo prenijeli i u našu prvu slastičarnicu, Jagode i čokolada, koja ima retro šarm 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, govori nam Vedrana.
Koje slastice poslužuju?
Naša ponuda kolača temelji se na tradiciji, gdje kvaliteta uvijek ima prednost. Ne štedimo na sastojcima niti koristimo zamjene – kako su to radile naše bake, tako radimo i mi. Recepti su originalni, neprilagođeni modernim kompromisima, a mnogi dolaze iz starih austrougarskih kuharica. Među njima su doboš torta, kremšnite, ali i baklava, koja donosi dašak istoka u našu ponudu.
Ipak, nismo posve imuni na suvremene trendove – nezaobilazni cheesecake i ledeni vjetar oduševljavaju naše goste i često dobivaju pohvale. Naš sladoled pripremamo bez umjetnih dodataka, isključivo s prirodnim sastojcima – slatkim vrhnjem, svježim voćem, orašastim plodovima i kvalitetnom čokoladom, govori nam Vedrana.
Osim prvotne lokacije, Vedrana i Dominik nedavno su otvorili i drugu slastičarnicu – Jagode i čokolada Old School, smještenu u najstarijoj kući Dugog Sela izgrađenoj prije 1850. godine. Autentično obnovljen prostor s bogatom poviješću nudi još dublji doživljaj prošlih vremena i pravi je kulturno-gastronomski dragulj, stoga vrijedi posjetiti i ovu njihovu lokaciju.
Probali smo četiri kolača iz slastičarnice o kojoj svi govore – i jedva čekamo probati i ostatak vitrine