Riječ je o slastičarnici Mrvica, elegantnom mjestu u francuskom stilu koje je na adresi Teslina 14 otvorila Dina Ramić Husomanović.
Nakon što je godinama uspješno vodila Mrvicu u Sarajevu, odlučila je zagrebačkoj publici donijeti djelić te iste čarolije – možda je se sjećate s adventske kućice iz 2019. kada su prvi put predstavili svoje slastice u glavnom gradu Hrvatske.
Novo mjesto, stara kvaliteta
Šetajući Teslinom, teško je ne primijetiti šarmantno malo zdanje s pažljivo uređenim interijerom, prostranom terasom i nasmijanom ekipom koja zrači toplinom i profesionalnošću. Od prvog trenutka osjećali smo se kao drage stare prijateljice, a dočekani smo uz osmijeh i – naravno – njihove najpoznatije poslastice.
Što smo sve probali?
Doživljaj je započeo pićem dobrodošlice – shot od naranče, mrkve i đumbira, savršen za razbuđivanje nepca. Nakon toga uslijedila je klasična bosanska kava poslužena s ružicom, kolačićem koji podsjeća na baklavu, a tu kombinaciju u Mrvici zovu sarajevski merak. Kombinacija je to koja oduševljava sve ljubitelje tradicionalnog.
Macaron cheesecake
Kava nam je otvorila apetit, pa smo s velikim uzbuđenjem krenuli na macaron cheesecake – laganu, prozračnu slasticu koja je postala svojevrsni zaštitni znak Mrvice, ponajviše zbog tog francuskog stila koji im je glavna motivacija od samoga početka. Ako ste ljubitelji sofisticiranih kolača ili tražite desert nakon konkretnog ručka, ovo je savršen izbor.
San Sebastian – baš kao san
Sljedeće na redu bilo je pravo iznenađenje – San Sebastian cheesecake ili popularni baskijski cheesecake, poslužen s preljevom po želji – čokoladnim ili od pistacije. Riječ je o raskošno kremastom kolaču, savršeno izbalansiranih okusa, koji u Sarajevu uživa kultni status, a po svemu sudeći, jednaku će slavu steći i u Zagrebu. Mi smo probali verziju s čokoladnim preljevom – izula nas je iz cipela.
Banoffee
Kratki skok u Britaniju donio nam je banoffee pitu – klasiku s bananom, šlagom i karamelom, idealnu za dijeljenje (dvije, a možda i tri osobe). Lagan, kremast i savršeno balansiran desert poslužen je u praktičnoj zdjelici i odlično se slaže s kavom.
Za sam kraj – spektakl
Predstavili su nam svoj signature cake – Mrvica tatli, desert koji je osvojio srca gostiju još 2015. godine. Riječ je o jedinstvenoj kombinaciji hurmašice kao podloge, kadaifa kao srednjeg sloja te pečene jabuke na vrhu, sve ukrašeno orasima i zaliveno agdom. Prava poslastica s dušom, koju je osmislio pokojni profesor Miroslav Bilić.
Voditelj lokala, Abdulah, otkrio nam je još jednu posebnost: većina sastojaka dolazi s lokalnih farmi. Ondje nastaju – ne samo sastojci za slastice već i za konkretnu ponudu slanih jela.
U ponudi su sendviči, salate i juhe idealne za ležeran, ali kvalitetan ručak. Posebno nas je oduševila mrvicarella, domaća mozzarella proizvedena upravo na njihovoj farmi Basna – detalj koji jasno pokazuje koliko predano i s ljubavlju pristupaju svakom tanjuru.
Galerija