Dugo neka serija nije izazvala toliko pozitivnih komentara kao Nobody Wants This, u kojoj glavne uloge imaju Adam Brody i Kristen Bell, posebno među milenijalcima.

Galerija

Već na prvu pruža odmak od stereotipa, od nerealističnog veličanja romantike i od rodno uvjetovanih normi za koje su nas desetljećima uvjeravali da to tako treba biti.

Joanne i Noah u seriji imaju odnos koji je ispunjen složenim emocijama i izazovima, ali također pruža gledateljima važne lekcije o ljubavi, povjerenju i komunikaciji.

Njihova veza nije jednostavna, već obiluje dubokim osjećajima, nesporazumima i osobnim nesigurnostima koje naizgled sabotiraju njihov potencijal za sretnu budućnost. No baš to pruža priliku za lekcije o pravoj ljubavi kakve dugo nismo vidjeli na malim ekranima.

Evo što nas sve mogu naučiti Joanne i Noah.

1. Suživot s nesigurnostima je sasvim normalan

Jedna od ključnih tema u njihovom odnosu jest kako nesigurnosti i osobni strahovi mogu utjecati na međuljudske odnose. Joanne i Noah se često bore s vlastitim unutarnjim demonima – Joanne se bori s nedostatkom samopouzdanja, a Noah pokušava sakriti svoje slabosti iza fasade sigurnosti. Njihova nesigurnost često stvara barijere u komunikaciji i dovodi do nesporazuma, ali serija nam pokazuje kako, unatoč tome, mogu pokušati prevladati te prepreke ako su spremni biti ranjivi.

Neminovno je da svaka veza donosi svoje nesigurnosti, no umjesto da ih doživljavamo kao razlog za udaljavanje, Joanne i Noah nas potiču da ih koristimo kao priliku za međusobno razumijevanje.

Scena iz serije Foto: Profimedia

2. Emocionalna podrška je temelj svake veze

Još jedna važna lekcija iz njihovog odnosa je važnost emocionalne podrške. Kroz seriju vidimo kako Noah pruža podršku Joanne u trenucima kada se osjeća izgubljeno i nesigurno. Iako nije uvijek savršen u tome, njegova želja da bude uz nju, čak i kad ne zna točno što treba učiniti, odražava koliko je važno biti prisutan za partnera. Isto tako, Joanne postepeno uči kako biti tu za Noaha, iako se bori s vlastitim emocionalnim preprekama.

Njihov odnos naglašava važnost toga da partneri u vezi trebaju pružiti međusobnu podršku, ne samo kad je sve dobro, već i u trenucima emocionalne boli i izazova.

3. Povjerenje je ključni element

Povjerenje je jedno od najvažnijih, ali i najkrhkijih elemenata njihove veze. Kroz seriju Joanne i Noah neprestano iskušavaju međusobno povjerenje, bilo zbog nesigurnosti, bilo zbog sumnji koje proizlaze iz njihovih prošlih iskustava. Noah se bori s povjerenjem jer je u prošlim vezama bio povrijeđen, dok Joanne ima slične poteškoće, uglavnom zbog vlastitog straha da nije dovoljno dobra, pa se i uspoređuje s Noahovom bivšom djevojkom, Rebeccom, koju je njegova obitelj obožavala.

Ovo je serija koja prikazuje kako bi zdrava veza trebala izgledati,

Serija nam pokazuje kako povjerenje nije nešto što se podrazumijeva, već se gradi kroz vrijeme, iskrenu komunikaciju i spremnost da se suočimo s vlastitim nesigurnostima. Kada Joanne i Noah konačno počnu raditi na međusobnom povjerenju, njihova veza postaje stabilnija i jača.

Scene iz serije Nobody Wants This Foto: Profimedia

4. Zajednički rast 

Ono što Joanne i Noah predstavljaju u ovoj seriji jest ideja da uspješna veza nije statična, već se razvija zajedno s partnerima. I to je možda i ono najvažnije što možemo ponijeti iz ove serije. Serija ne završava nekim „happy endom“ nego nam pokazu stvarnu svakodnevicu para.

Kroz njihov odnos serija nas uči važnosti fleksibilnosti u vezama – ne možemo očekivati da će odnos uvijek ostati isti. Ključ je u prihvaćanju promjena i prilagođavanju tim promjenama, dok istovremeno radimo na održavanju emocionalne bliskosti i povezanosti.

5. Balansiranje ljubavi i individualnosti

Joanne i Noah također pokazuju koliko je važno zadržati vlastiti identitet u vezi. Iako su emocionalno povezani, oboje shvaćaju da ne mogu biti sretni ako izgube sami sebe u procesu. Joanne uči da je ključ njenog osobnog razvoja to što se mora osloniti na sebe, dok Noah postaje svjestan da mora preuzeti odgovornost za svoje emocionalne potrebe, umjesto da se oslanja isključivo na Joanne. Jednako je i kada su u pitanju njihove profesije koje su dijametralno suprotne jer dok ona ima podcast o seksu i vezama, on je rabin.

Njihov odnos nas uči lekciji da ljubav ne znači gubitak individualnosti – prava veza omogućuje partnerima da rastu i razvijaju se kao pojedinci, dok istovremeno grade zajedničku budućnost.

Joanne i Noah u Nobody Wants This prolaze kroz niz emocionalnih i psiholoških izazova koji gledateljima nude dragocjene uvide u prirodu ljubavi i odnosa. Njihov odnos nije savršen, ali upravo u toj nesavršenosti leže najvažnije lekcije o ljubavi, kompromisu i zajedničkom rastu.

Scena iz serije Foto: Profimedia

Potvrđeno je! Serija "Nobody Wants This" dobiva drugu sezonu, evo kad izlazi

Nova serija oduševila je javnost, a glavni razlog je "najbolji filmski poljubac na svijetu"