Niske temperature i snježne padaline nezaobilazan su dio svakodnevnice u siječnju u dobrom dijelu Europe. I modne kombinacije prate te meteorološke uvjete, pa gradskim vizurama dominiraju topli odjevni komadi i obuća.

Pariške ulice uvijek su dobar izvor nadahnuća za modne igre. Dame šeću i ove zime glavnim francuskim gradom u vrlo jednostavnim, ali efektnim kombinacijama koje odišu elegantnošću i profinjenošću.

Dobro krojeni bež kaput od kvalitetne tkanine nikad ne izlazi iz mode. Ne samo da štiti tijelo od nemilosrdnih meteoroloških neprilika, već i jamči dugi vijek trajanja. Povrh svega, vrlo lako se kombinira s drugim odjevnim komadima.

Odvažnije dame biraju statement kapute naglašenih boja i uzoraka koji privlače sve poglede ili pak pernate prsluke koje sparuju s dolčevitama i drugim sličnim majicama kako bi dobile upečatljivu, ali i dalje toplu kombinaciju.

Šest kombinacija koje Francuskinje nikada ne bi nosile na posao

Francuskinje vole predimenzionirane odjevne komade, ali ih znaju sljubiti uz remenje, torbice i druge modne dodatke bez dramatične promjene ženstvene siluete. Isto tako, ne škrtare na modnim dodacima – potrošit će koji euro više za dobru torbu ili štikle jer ih planiraju dugo vremena nositi.

I francuske ulice ove su godine preplavile čizme visokih sara, koje se sjajno kombiniraju uz mini haljine. Zimski street style nemoguće je zamisliti i bez gležnjača – bez obzira na to preferirate li crne klasične modele ravnih potplata ili modele s tankom potpeticom.

Klasici sezone: 10 proljetnih komada u koje se Francuskinje kunu

Tijekom zime kombiniranje odjeće u slojevima je iznimno važno ne samo kako bismo se utoplili već i pokazali znanje stiliziranja određenih komada.

Što sve dame nose na pariškim ulicama u zimskim mjesecima, pogledajte u našoj fotogaleriji.