Početak proljeća obilježilo je promjenjivo vrijeme. Dobili smo sve, i kišu i sunce, niske temperature, vjetar, pa i snijeg.

Galerija

I dok su najtopliji proljetni dani tek pred nama, to ne znači da početak mnogima omiljenog godišnjeg doba za neke nije označio povratak omiljenim proljetnim komadima.

Zaljubljenice u modu posljednjih mjesec dana koriste svaku zraku sunca kako bi uživale u kombinacijama koje uključuju sakoe, balonere i, naravno, divne haljine.

Haljine kao dio zagrebačkih street style izdanja Foto: Josip Moler/Cropix

Haljine i proljeće su savršen spoj, a s obzirom na to da je početak proljeća obilježilo već spomenuto promjenjivo vrijeme, mnoge dame kombinirale su ih uz čizme i gležnjače. Osim toga, početak proljeća bio je savršen period za nošenje omiljenih pletenih haljina, koje izgledaju mrak u kombinaciji s, primjerice, kožnatim jaknama.

Dakle, vrijeme možda nije bilo idealno, ali na hrvatskim ulicama svejedno smo imali priliku uživati u sjajnim street style izdanjima u kojima su glavne zvijezde bile haljine svih dužina.

Uz balonere, traper, tenisice, štikle... Pogledajte kako se nose tajice na hrvatskim ulicama

Za sve u potrazi za modnom inspiracijom u galeriji na početku teksta izdvojili smo mali dio izdanja u haljinama na hrvatskim ulicama. Zaključak koji možemo izvesti na temelju viđenog je da se nose uistinu razni mini, midi i maksi modeli haljina, koji će bez imalo sumnje dominirati garderobom i u mjesecima pred nama. Jedino što će se promijeniti bit će obuća.

Haljine kao dio zagrebačkih street style izdanja Foto: Josip Moler/Cropix