Sjećate li se možda vremena u kojem tajice nisu bile komad u kojem napuštamo dom, osim ako možda ne idemo na trening ili obaviti bilo kakav drugi oblik tjelesne aktivnosti?

Galerija Tajice su čest prizor na hrvatskim ulicama Zagrebačko street style izdanje Zadarsko street style izdanje +5 Dubrovačko street style izdanje

Vremena su se promijenila, a tajice su u međuvremeu postale nezaobilazan dio svakodnevne garderobe. Imaju svoje mjesto na modnim pistama, a nose se uz gotovo sve komade u garderobi, od balonera, preko sakoa pa sve do jakni i kaputa. Modni znalci kažu da će i u nadolazećem razdoblju biti veliki trend.

Činjenica koja potvrđuje tu tvrdnju jest ta da su tajice dobile svoje mjesto u kolekcijama modnih brendova za proljeće/ljeto 2023. godine.

Tajice kao dio modnih kolekcija za proljeće/ljeto 2023. Tajice kao dio modnih kolekcija za proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

Tajice će tako biti komad koji se nosi na posao, svečane večere, u izlaske... Bitno je samo složiti dobru kombinaciju.

Kada su u pitanju trendovi koji se tiču tajica, nosi se svašta, od kožnatih modela pa sve do modela s trakom za stopala. Tu su i tajice s prorezima, zvonolikim nogavicama, ukrašene raznim printovima...

Naravno, na tronu popularnosti su razni modeli tajica u crnoj boji, koji su nezaobilazan prizor i na hrvatskim ulicama.

Već smo u hladnijem periodu svjedočili izdanjima koja su potvrdila da su ponekad i najobičnije crne tajice dovoljne za izgled od milijun dolara. Sada, kada polako pospremamo kapute i debele jakne, tajice postaju dio sjajnih proljetnih kombinacija.

Tajice u kombinaciji sa zimskim komadima Tajice u kombinaciji sa zimskim komadima (Foto: Josip Moler/Cropix)

A kako Hrvatice kombiniraju razne modele crnih tajica na samom početku proljećq, pogledajte u našoj galeriji na početku teksta. Nose ih uz balonere, komade od trapera, tenise, štikle... i u svakoj od tih kombinacija izgledaju sjajno.

Dubrovačko street style izdanje Dubrovačko street style izdanje (Foto: Mihael Barisic/Cropix)

Ako tajice još uvijek nisu dio vaših svakodnevnih kombinacija, evo nekoliko savjeta stručnjaka kako ih nositi:

  • Tajice su sjajna opcija za poslovno ležerno odijevanje. Važno je ipak imati na umu da tajice nisu hlače. Zato obavezno pripazite na to da tajice nisu napravljene od prozirnog materijala.
  • Birajte modele koji su dugi za profesionalniji izgled.
  • Tajice su sjajne kao dio slojevitih kombinacija. Izgledaju odlično u kombinaciji s dugim košuljama i sakoima.
  • Tajice se posebno dobro slažu sa zatvorenim cipelama. Mokasinke su odličan izbor.
  • Ako ste u nedoumici, birajte crne modele. Iako tajice dolaze u raznim bojama, crni su modeli uvijek sigurna opcija za razne prigode.

Revija modne kuće Ferragamo Revija modne kuće Ferragamo (Foto: Profimedia)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju