Jedna od najpoznatijih lokacija koju subotom okupiraju fantastično odjevene žene je zagrebačka špica. Centar glavnog grada prvi dan vikenda redovito nam služi kao izvor modne inspiracije.

Galerija

Među brojnim sjajno odjevenim ženama redovito se istaknu i one čija su izdanja uistinu posebna.

Sjajna ulična moda uvijek privlači pozornost, a ako i sami uživate u slaganju odjevnih kombinacija, u nastavku smo izdvojili nekoliko pravila zahvaljujući kojima street style izdanja postaju izdanja koja privlače pozornost.

1. Traper vas nikada neće iznevjeriti

Traper je uvijek u trendu. I to ne čudi jer traper izgleda sjajno u raznim kombinacijama. Dobre traperice lako se pretvaraju u dio odličnih street style izdanja. Odlično se slažu s gležnjačama, tenisicama i štiklama.

Kombinacije s trapericama na zagrebačkoj špici Foto: Josip Moler/Cropix

2. (Svijetle) boje su dobrodošle

Odjeveni u crnu boju od glave do pete vjerojatno nećete privući previše pozornosti na sebe. Boje su te koje svakom izdanju mogu pomoći da izgleda još bolje. Dovoljni su dodaci u bojama ako svoju kombinaciju želite podići na višu razinu.

Nosite boje Foto: Josip Moler/Cropix

3. Ne podcjenjujte moć modne kapsule

Da biste uvijek bili lijepo odjeveni i elegantni ne treba vam ogroman budžet niti gomila garderobe. Ne treba vam puno da biste izgledali odlično. Bitno je donositi razumne odluke. Kupujte ono što vam treba, u čemu se osjećate sjajno i što ćete sigurno nositi. I pazite na svoju odjeću. Pomno osmišljena modna kapsula od tek 15-ak komada može vam osigurati cijeli niz fantastičnih modnih izdanja. Bitno je samo da se igrate i kombinirate ono što imate na različite načine.

Gradite svoju modnu kapsulu Foto: Josip Moler/Cropix

4. U ormar dodajte statement cipele

Svatko zna da su cipele ključan dio modne kombinacije. Dobre cipele mogu svako izdanje učiniti još boljim, a upečatljive cipele i najjednostavnije kombinacije čine drugačijima.

Statement čizme na zagrebačkoj špici Foto: Josip Moler/Cropix

5. Pravila su tu da se krše

I za kraj smo ostavili možda i najvažnije pravilo - pravila su tu da se krše. Osoba najbolje izgleda u onome u čemu se osjeća najugodnije. To je nešto što se vidi na van. Tako da, ako se ne slažete s nekim modnim pravilom, prekršite ga i složite kombinaciju po svojem guštu.

Ne zaboravite da je moda igra Foto: Josip Moler/Cropix

Suknja od 10 eura sa zagrebačke špice koja lijepoj brineti tako dobro stoji

Street style dvoboj Pariza i Zagreba: Glasajte i odaberite ljepša modna izdanja