Jedna od najpoznatijih lokacija koju subotom okupiraju fantastično odjevene žene je zagrebačka špica. Centar glavnog grada prvi dan vikenda redovito nam služi kao izvor modne inspiracije.

Galerija Kombinacije s trapericama na zagrebačkoj špici Nosite boje Gradite svoju modnu kapsulu +2 Statement čizme na zagrebačkoj špici

Među brojnim sjajno odjevenim ženama redovito se istaknu i one čija su izdanja uistinu posebna.

Sjajna ulična moda uvijek privlači pozornost, a ako i sami uživate u slaganju odjevnih kombinacija, u nastavku smo izdvojili nekoliko pravila zahvaljujući kojima street style izdanja postaju izdanja koja privlače pozornost.

1. Traper vas nikada neće iznevjeriti

Traper je uvijek u trendu. I to ne čudi jer traper izgleda sjajno u raznim kombinacijama. Dobre traperice lako se pretvaraju u dio odličnih street style izdanja. Odlično se slažu s gležnjačama, tenisicama i štiklama.

Kombinacije s trapericama na zagrebačkoj špici Kombinacije s trapericama na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

2. (Svijetle) boje su dobrodošle

Odjeveni u crnu boju od glave do pete vjerojatno nećete privući previše pozornosti na sebe. Boje su te koje svakom izdanju mogu pomoći da izgleda još bolje. Dovoljni su dodaci u bojama ako svoju kombinaciju želite podići na višu razinu.

Nosite boje Nosite boje (Foto: Josip Moler/Cropix)

3. Ne podcjenjujte moć modne kapsule

Da biste uvijek bili lijepo odjeveni i elegantni ne treba vam ogroman budžet niti gomila garderobe. Ne treba vam puno da biste izgledali odlično. Bitno je donositi razumne odluke. Kupujte ono što vam treba, u čemu se osjećate sjajno i što ćete sigurno nositi. I pazite na svoju odjeću. Pomno osmišljena modna kapsula od tek 15-ak komada može vam osigurati cijeli niz fantastičnih modnih izdanja. Bitno je samo da se igrate i kombinirate ono što imate na različite načine.

Gradite svoju modnu kapsulu Gradite svoju modnu kapsulu (Foto: Josip Moler/Cropix)

4. U ormar dodajte statement cipele

Svatko zna da su cipele ključan dio modne kombinacije. Dobre cipele mogu svako izdanje učiniti još boljim, a upečatljive cipele i najjednostavnije kombinacije čine drugačijima.

Statement čizme na zagrebačkoj špici Statement čizme na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

5. Pravila su tu da se krše

I za kraj smo ostavili možda i najvažnije pravilo - pravila su tu da se krše. Osoba najbolje izgleda u onome u čemu se osjeća najugodnije. To je nešto što se vidi na van. Tako da, ako se ne slažete s nekim modnim pravilom, prekršite ga i složite kombinaciju po svojem guštu.

Ne zaboravite da je moda igra Ne zaboravite da je moda igra (Foto: Josip Moler/Cropix)

Suknja od 10 eura sa zagrebačke špice koja lijepoj brineti tako dobro stoji Zagrebačko street style izdanje u asimetričnoj suknji Zagrebačko street style izdanje u asimetričnoj suknji Zagrebačko street style izdanje u asimetričnoj suknji +3 Asimetrična suknja iz Zare - 2

Street style dvoboj Pariza i Zagreba: Glasajte i odaberite ljepša modna izdanja Pariz vs. Zagreb - veliki street style dvoboj - 9 Pariz vs. Zagreb - veliki street style dvoboj - 1 Pariz vs. Zagreb - veliki street style dvoboj - 6 +7 Pariz vs. Zagreb - veliki street style dvoboj - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju