Scenarij u kojem ste potrošili sate za pripremu ukusnog jela, a meso je ostalo suho ili žilavo poznat je mnogima. No uz pomoć ovog jednostavnog trika to vam se više nikada neće dogoditi. Iskoristite sljedeće savjete uz koje piletina, puretina i svinjetina postaju nevjerojatno mekani

 Želite li da vam od sada jela s piletinom, puretinom ili svinjetinom budu ukusnija no ikad, a meso mekše od maslaca iskoristite stari recept koji se koristi u cijelome svijetu, a garantira izvrsne rezultate.

Riječ je o salamurenju, odnosno umakanju mesa u slanoj vodi s dodatkom određenih mirodija i namirnica.

Na ovaj način meso upija dodatnu vlagu te se neće isušiti tijekom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.

RECEPT ZA 1 LITRU RASOLA:
-1 šalica vode,
- 3 žlice krupne morske soli
- 1 žlica šećera
- 1 listić lovora
- Nekoliko zrna krupne soli

Postupak:
1. U malom lončiću zagrijte sve sastojke
2. Ostavite da voda zakuha te maknite s vatre
3. Dodajte još 3 šalice hladne vode
4. Po receptu poduplajte ili utrostručite sastojke.
5. Svježe meso stavite u posudu i prelijte rasolom.
6. Ostavite da odstoji u hladnjaku po receptu.

Savjet:
- U rasol možete dodati još začina po želji (malo naribane korice limuna, naranče ili limete, komorač, čili papričice te svježi kumin, ružnarin, koriander ili cimet.