Scenarij u kojem ste potrošili sate za pripremu ukusnog jela, a meso je ostalo suho ili žilavo poznat je mnogima. No uz pomoć ovog jednostavnog trika to vam se više nikada neće dogoditi. Iskoristite sljedeće savjete uz koje piletina, puretina i svinjetina postaju nevjerojatno mekani

 Želite li da vam od sada jela s piletinom, puretinom ili svinjetinom budu ukusnija no ikad, a meso mekše od maslaca iskoristite stari recept koji se koristi u cijelome svijetu, a garantira izvrsne rezultate.

Riječ je o salamurenju, odnosno umakanju mesa u slanoj vodi s dodatkom određenih mirodija i namirnica.

Na ovaj način meso upija dodatnu vlagu te se neće isušiti tijekom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.

RECEPT ZA 1 LITRU RASOLA:
-1 šalica vode,
- 3 žlice krupne morske soli
- 1 žlica šećera
- 1 listić lovora
- Nekoliko zrna krupne soli

Postupak:
1. U malom lončiću zagrijte sve sastojke
2. Ostavite da voda zakuha te maknite s vatre
3. Dodajte još 3 šalice hladne vode
4. Po receptu poduplajte ili utrostručite sastojke.
5. Svježe meso stavite u posudu i prelijte rasolom.
6. Ostavite da odstoji u hladnjaku po receptu.

Savjet:
- U rasol možete dodati još začina po želji (malo naribane korice limuna, naranče ili limete, komorač, čili papričice te svježi kumin, ružnarin, koriander ili cimet.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju