Efekt razmazane maskare, mrlje od šminke i presjajno lice – ljeto često može otežati održavanje besprijekornog make-upa. Uz nekoliko jednostavnih savjeta možete zadržati svjež i blistav izgled.

Galerija

Ljeto je idealno vrijeme za eksperimentiranje sa svježim i vibrantnim make-upom koji naglašava vašu prirodnu ljepotu, ali i dalje ostaje otporan na visoke temperature i vlagu. Međutim, izazovi koje donosi vruće i vlažno vrijeme, poput topljenja šminke i masne kože, često zahtijevaju prilagodbu vaše uobičajene rutine. Srećom, postoji nekoliko ključnih savjeta i proizvoda koji vam mogu pomoći da postignete besprijekoran i dugotrajan make-up, bez obzira na vremenske uvjete.

Ljetna make-up rutina Foto: PR

Prvi korak u pripremi kože za ljetni make-up jest odgovarajuća njega. Počnite s čišćenjem lica nježnim sredstvom kako biste uklonili višak masnoće i znoja. Nakon toga nanesite laganu nekomedogenu kremu, koja će hidrirati kožu.

Kada je riječ o odabiru podloge, teški temelji nisu prikladni za ljetne uvjete jer mogu opteretiti kožu i izazvati osjećaj nelagode. Umjesto toga odlučite se za lagane i prozračne formule poput obojene hidracijske kreme, BB kreme ili lagane podloge s prirodnim završetkom. Jedan od proizvoda koji odgovara ovim zahtjevima je najnoviji član True Match linije: True Match serum korektor.

Ljetna make-up rutina Foto: PR

Čak i ako se odlučite za laganu podlogu, korektor je nezaobilazan za prikrivanje nepravilnosti i osvjetljavanje područja ispod očiju. True Match serum korektor s hijaluronskom kiselinom prekriva nesavršenosti poput klasičnog korektora, ali njeguje vašu kožu kao serum. Proizvod omogućuje postizanje prirodnog i svježeg izgleda, koji je posebno važan tijekom ljeta. True Match Serum Korektor dostupan je u pet nijansi koje se savršeno prilagođavaju vašem tenu, a zahvaljujući inovativnom aplikatoru omogućava precizno nanošenje, konturiranje i isticanje crta lica.

Ljetna make-up rutina Foto: PR

True Match Serum Korektor u kombinaciji s L'Oréal Paris True Match toniranim serumom pružit će laganu pokrivnost koja ujednačava ton kože, dok formula sa hijaluronskom kiselinom pruža hidraciju i blistav izgled.

Ljetna make-up rutina Foto: PR

Ljetni make-up nezamisliv je bez blistavog tena. Umjesto mat pudera koristite lagane, iluminirajuće pudere ili tekuće highlightere. Lumi Glotion svestrani je proizvod koji se može koristiti samostalno ili u kombinaciji s puderom, a pruža prirodan sjaj kože koji traje cijeli dan. Kao završni korak, ne zaboravite nanijeti vodootpornu maskaru i lagani sprej za fiksiranje šminke koji će osigurati da vaš make-up ostane postojan unatoč visokim temperaturama.

Ljetna make-up rutina Foto: PR

Prateći ove savjete i koristeći prave proizvode, vaš ljetni make-up izgledat će svježe, blistavo i dugotrajno, bez obzira na izazove koje donosi vruće ljetno vrijeme. Ljetna šminka trebala bi biti usmjerena na prihvaćanje laganog i svježeg izgleda, a na taj način ćete i zadržati šminku postojanom unatoč vrućini i vlazi. Budete li slijedili ove savjete za ljetnu šminku, postići ćete besprijekoran i dugotrajan make-up izgled koji odolijeva ljetnim vremenskim nepogodama. Ne zaboravite dati prednost njezi kože i odlučite se za lagane proizvode.

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom L'Oreal Paris po najvišim profesionalnim standardima.