Perilice posuđa i nisu novi kuhinjski uređaji, no još uvijek postoji mnogo zabluda. Danas ćemo vam otkriti istinu koja stoji iza uobičajenih mitova o perilicama.

Kako je perilica suđa postala sveprisutna u modernim kuhinjama, tako postoje i razni mitovi i zablude o njezinom korištenju. U nastavku koji slijedi razotkrivamo neke uobičajene mitove o perilicama kako bismo vam pomogli da dobijete najviše od ovog praktičnog kuhinjskog pomagača.

Obavezno je prethodno ispiranje

Moderne perilice posuđa namijenjene su za pranje posuđa bez potrebe za prethodnim opsežnim ispiranjem. Jednostavno uklonite višak hrane iz tanjura i stavite ga perilicu. Zapravo, neke perilice posuđa rade učinkovitije ako je ostalo malo ostataka hrane na tanjuru pa si slobodno uštedite dodatni napor i vrijeme.

Perilice posuđa troše puno vode i energije

Kada se pravilno koriste, perilice posuđa učinkovitije troše vodu i energiju za razliku od ručnog pranja posuđa. Modeli visoke razine energetske učinkovitosti dizajnirani su za minimalnu potrošnju vode, a istovremeno osiguravaju optimalnu učinkovitost čišćenja.

Sve posuđe možete prati u perilici

Iako su perilice posuđa zaista svestrane, morate znati da nije sve posuđe prikladno za strojno pranje. Na visokim temperaturama može se oštetiti osjetljivo stakleno posuđe, određeni drveni i plastični pribor. Uvijek najprije provjerite preporuke proizvođača.

Vruća voda nije važna

Vruća voda igra ključnu ulogu u procesu pranja jer otapa deterdžent i uklanja masnoću te prljavštinu s posuđa čime je zajamčeno temeljito čišćenje. Vruća voda uklanja bakterije, a higijena u vašoj kuhinji bit će na visokoj razini.

Perilice posuđa same se čiste

Baš poput svakog drugog uređaja, i perilice za posuđe treba redovito čistiti i održavati. Očistite filtar, obrišite unutrašnjost perilice i povremeno pokrenite ciklus samopranja kako biste spriječili razvoj neugodnih mirisa i osigurali optimalan rad.

Više deterdženta znači čistije posuđe

Pretjerana količina deterdženta uzrokuje neadekvatan rad perilice zbog čega su česti tragovi na posuđu. Slijedite smjernice proizvođača o optimalnoj primjeni deterdženta i razmislite o korištenju sredstva za ispiranje za besprijekorne rezultate bez tragova.