Tijekom godina Severina se izgradila i kao modna ikona te je uvijek na vrhu popisa najbolje odjevenih Hrvatica. Brojna su modna izdanja kojima je na crvenom tepihu nadmašila konkurenciju, a mi smo povodom Severininog 51. rođendana izdvojili njih top pet.

Galerija

Modno izdanje koje je već sada kultno Severina je nosila na velikoj proslavi svog 50. rođendana lani u Zagrebu. Izgledala je fantastično u Balenciaginoj drapiranoj crnoj haljini asimetričnog kroja s visokim ovratnikom sa šalom te dugačkim šlepom. Uz vamp večernju toaletu kombinirala je sandale izrađene od kombinacije lakirane kože i prozirnog materijala, dizajnirane u suradnji kuća Jimmy Choo i Mugler. Na elegantnim sandalama posebno se isticala svjetlucava kristalna kugla na prednjem dijelu.

Severina na proslavi svog 50. rođendana Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell

Nezaboravna je i vrlo glamurozna "gola" haljina dizajnerice Matije Vuice koja je Severini donijela još jedan modni trenutak za povijest. Nosila ju je u Beogradu 2012. kada je primila nagradu za osobu godine, a nema sumnje da je toga dana bila i glavna zvijezda večeri. Riječ je o vrlo zanimljivoj i posebnoj haljini izrađenoj od tila, na koji su aplicirani kristali i šljokice. Dodatno je raskošnom čini voluminozni cvjetni volan na donjem dijelu te šlep.

Severina u Beogradu 2012. godine Foto: HaloPix/Pixsell

Sarajevo Film Festival Severina je pak osvojila u pripijenoj kreaciji s potpisom britanske dizajnerice Stelle McCartney. To modno izdanje, koje se često izdvaja kao jedno od Severininih najboljih, još je jednom pokazalo koliko joj dobro stoji zelena boja, a naročito ovakva tamnija smaragdna nijansa. Kao upečatljiv detalj haljina je imala remen u zlatnoj nijansi koji je dodatno naglasio struk i zavodljivu liniju kreacije.

Severina u haljini Stelle McCartney na Sarajevo Film Festivalu 2013. godine Foto: HaloPix/Pixsell

Još jednu wow zelenu haljinu, ovoga puta satensku, Severina je odabrala i za predstavljanje knjige "U ime mafije", talijanskog pisca Maxa Bunkera na Comic conu u Zagrebu 2021. godine. Zavodljiva haljina od podatnog materijala istaknula je fit figuru pjevačice, a iako duga do poda i s dugim rukavima, materijal i kroj modela bio je toliko pripijen uz tijelo da nije ništa prepustio mašti. Strateški izrezi na grudima i predjelu nogu naglasili su njezine ženstvene adute, dok je nabrani dio u struku dodatno istaknuo taj dio tijela.

Severina na Comic conu 2021. godine Foto: Darko Tomas/Cropix

Severina: Dokaz da su crna haljina i mrak sandale dovoljni za izdanje o kojem će svi pričati

 

Severininih top pet modnih izdanja zaključuje bijela haljina sa svjetlucavim nitima u kojoj je zablistala na partyju Story Hall of Fame 2016. godine. Uz svečanu toaletu koja podsjeća na glamur starog Hollywooda i doba charlestona izvrsno je pristajala kraća perika sa šiškama platinasto plave boje.

Severina na partyju Story Hall of Fame 2016. godine Foto: Goran Stanzl/Pixsell