Za retrogradni Merkur ste vjerojatno čuli – i osjetili ga na svojoj koži. Ako vam ovih dana baš ništa ne ide od ruke, nemojte se previše zabrinjavati jer za to postoji dobar razlog.

Razdoblje u godini kada je Merkur retrogradan obično je povezano s lošim životnim odlukama, dramama na radnom mjestu, problemima u vezama ili pojavljivanjem bivših partnera, kašnjenjem letova, banalnim ozljedama i drugim poteškoćama.

Međutim, trenutačno je retrogradno čak pet planeta! Osim Merkura, u drugom smjeru se okreću Saturn, Uran, Neptun i Pluton.

Astrolozi vjeruju da ova situacija utječe na svaki horoskopski znak, a u nastavku možete provjeriti čega se najviše trebate paziti ovoga rujna.

1. Ovan

Pazite na impulzivne odluke u karijeri i vezama. Merkur može unijeti zabunu u komunikaciju, dok Uran može izazvati nagle promjene koje potiču ishitrene reakcije. Zadržite strpljenje i izbjegavajte nagle poteze. Pokušajte se voditi starom uzrečicom: Ispeci pa reci!

2. Bik

Izbjegavajte financijske izratke i nemojte biti tvrdoglavi. Retrogradni Uran može unijeti nestabilnost u područje financija, dok vas Saturn tjera na preispitivanje dugoročnih planova. Budite oprezni s novcem, a pokušajte i poslušati savjet drugih ljudi.

3. Blizanci

Pazite na zastoje u komunikaciji i planiranju. Merkur, vaš vladar, retrogradno izaziva zbunjenost, nesporazume i tehničke poteškoće. Nemojte žuriti s važnim odlukama ili ugovorima. Sve će doći na svoje, nekad stvari moraju ići svojim tempom.

4. Rak

Čuvajte emocionalnu stabilnost i privatnost. Retrogradni Pluton može iznijeti na površinu stare emotivne rane, dok Saturn potiče da preispitate bliske odnose. Radite na unutarnjoj snazi, ali izbjegavajte drastične odluke u vezama. Slušajte sebe.

5. Lav

Izbjegavajte sukobe na poslu i u društvenim krugovima. Retrogradni Uran i Saturn mogu donijeti napetost na radnom mjestu i u prijateljstvima. Budite pažljivi u izražavanju svojih ambicija i želja. Zapamtite da uspjeh nije uspjeh ako ste nekoga zakinuli.

6. Djevica

Čuvajte se nesporazuma. Merkur izravno utječe na vas, donoseći poteškoće u svakodnevnim obavezama i rutini. Provjeravajte sve dvaput i budite oprezni u međuljudskim odnosima. Dobro je biti iskren, ali trebate drugima objasniti svoje motive kako vas ne bi shvatili na pogrešan način.

7. Vaga

Nemojte biti nesigurni u ljubavnim i obiteljskim odnosima. Retrogradni Saturn može vas natjerati da preispitate svoje temelje u odnosima, dok Neptun unosi konfuziju u emotivna pitanja. Budite jasni u komunikaciji i ne bježite od stvarnih problema. Ako je brak na vidiku, budite sigurni da to doista želite.

8. Škorpion

Pazite na unutarnje konflikte i kontrolu nad samim sobom. Retrogradni Pluton, vaš vladar, vraća vas prema dubljim, neriješenim pitanjima iz prošlosti. Emocionalna kontrola i introspektivni rad bit će ključni da ne zapadnete u previše intenzivne situacije.

9. Strijelac

Pripazite na nerealna očekivanja. Retrogradni Neptun može zamagliti vašu percepciju, posebno u vezi s obiteljskim odnosima. Iako trebate njegovati avanturistički duh, nemojte zaboraviti gdje su vaši korijeni. Pazite na prevelike troškove.

10. Jarac

Pazite na stagnaciju u karijeri i osobnim ciljevima. Retrogradni Saturn i Pluton mogu vas suočiti s izazovima na poslu, stvarajući osjećaj stagnacije ili preispitivanja ciljeva. Nemojte donositi ishitrene odluke i dati otkaz jer biste mogli požaliti. Strpljenje i prilagodljivost pomoći će vam da prođete kroz te faze.

11. Vodenjak

Izbjegavajte sukobe s autoritetima i preispitivanje sebe. Retrogradni Uran i Saturn mogu unijeti osjećaj nezadovoljstva, posebno u pogledu slobode i osobnih ciljeva. Pazite da ne započnete nepotrebne konflikte s nadređenima ili partnerima.

12. Ribe

Pazite da vas netko ne prevari. Retrogradni Neptun, vaš vladar, može unijeti zbrku u vaš svakodnevni život, posebno u odnosima. Čuvajte se iluzija, i budite sigurni da jasno izražavate svoje osjećaje. Nemojte biti lakovjerni jer biste se mogli opeći.

Provjerite i veliki horoskop za rujan.