Ponekad se dogodi, a razlozi su razni, da proizvođači prestanu proizvoditi neki miris. Dogodi se onda posljedično da se ljubiteljice tih istih mirisa moraju od njih oprostiti i baciti se u potragu na novim mirisnim miljenikom.

Galerija

Nedavno smo se i mi prisjetili dijela mirisa koje smo voljeli, a onda su nestali s polica trgovina. Izdvojili smo njih sedam i u anketi vas pitali koji od njih biste vi rado opet vidjeti u prodaji. U nastavku smo izdvojili tri mirisa koja su dobila najviše vaših glasova.

Ta tri parfema koja biste rado opet vidjele na policama trgovina su:

1. Love, Chloe - Chloe

Ovaj cvjetni drvenasto mošusni miris, koji se na policama trgovina pojavio 2010. godine, očarao je mnoge koji još uvijek žale njegov odlazak. U poderastom i mekanom mirisu spojene su note cvijeta naranče, ružičastog papra, irisa, zumbula, puderastog mošusa...

Žene su ga voljele zbog njegove ženstvenosti i sofisticiranog mirisa koji se dugo zadržavao na koži i odjeći. Ljepotu ovog puderastog mirisa mnogi su uspoređivali s ljepotom zagrljala pa ne čudi da su ostali razočarani kada je maknut s polica.

Još jedna stvar koju će vam reći obožavateljice parfema je to da on nema zamjenu i da će jednako mirisati tek ako ga proizvođač ponovno vrati u prodaju. Ipak, postoje neke opcije koje njegove obožavateljice biraju kao zamjenu. Među njima su Trussardi My Name, Guerlain Insolence Eau de Parfum i Givenchy Very Irresistible.

Love, Chloe Chloe Foto: Internetska stranica proizvođača

2. Christian Dior - Midnight Poison

Pojavio se više od 20 godina nakon lansiranja legendardnog Poisona. Inspiracija za njegov nastavak bila je Pepeljuga, a "otrov" skriven u ovoj bočici bio je sastavljen od nota bergamota i mandarine, ruže, pačulija, jantara i vanilije.

Bio je to po mišljenju žena zavodljivi dnevni miris savršen za sve prigode, a posebno za zimske dane i noćne spojeve zbog njegove tajanstevnosti, zavodoljivosti i primamljivosti.

Dame koje su ga nosile kažu da su se s njim osjećale misteriozno i moćno, a i danas im je pomalo teško opisati očaravajuću energiju koju je nosio sa sobom. Ne čudi onda da ga mnogi ponovno žele vidjeti u prodaji. Naravno, ljubiteljice ovog mirisa imaju opcije koje možete koristiti kao zamjenu, a među njima su YSL Elle, Tom Ford White Patchouli i Juliette Has A Gun Lady Vengeance

Midnight Poison Foto: Internetska stranica proizvođača

3. Gucci by Gucci Eau de perfum

Gornje note ovog parfema čine heliotrop i narančin cvijet, u sredini su kim, iris i timijan, dok bazu čine koža, tamjan, vanilija, sandalovina, mošus i esencija cedra.

Ova kombinacija koja je predstavljena 2002. mnogim je ženama također postala zaštitni znak. Bio je toliko spekatkularan i dostojan imena da je šteta što ga više nema, jedan je od komentara na povlačenje ovog parfema čije dragocjene kapljice mnoge žene čuvaju i danas za posebne prilike, one u kojima žele čuti rečenicu "a koji ti je to miris?".

Naravno, iako nijedan miris prema mišljenju mnogih neće mirisati kao ovo, po njima, remek djelo, uspjele su mu naći dostojne zamjene. Na popisu su Kenzo Flower by Kenzo i Clinique Aromatics in Black.

Gucci by Gucci Eau de perfum Foto: Internetska stranica proizvođača

Odabrana su dva parfema godine s najljepšim bočicama

Najnoviji popis 10 najboljih ženskih parfema svih vremena