Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli pjevat će na Uskrs u praznoj milanskoj katedrali, slavnome Duomu. Koncert bi, kako stoji u najavi, trebao biti simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba koronavirusa i prenosit će se na internetu.

Bocellija će pratiti jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno će izvoditi djela sakralne glazbe, uključujući Sanctu Mariju Pietra Mascagnija.

Koncert će se prenositi na YouTube kanalu Andree Bocellija s početkom u 19 sati.

Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju, rekao je slavni tenor.

Ostani doma: Solisti Opere HNK-a u Zagrebu važnu poruku pretočili u skladbu

Italija još uvijek ima najveći broj mrtvih od koronavirusa, više od 17 tisuća, a posebno je teško bila pogođena Lombardija, regija čiji je Milano glavni grad.

Što čitati, gledati, slušati? Umjetnici zagrebačkog HNK-a imaju listu prijedloga

Ove će godine Uskrs biti drugačiji nego što je uobičajeno. Siguran sam da će Bocellijev izvanredni glas uspjeti zagrijati srce Milana, Italije i svijeta, rekao je gradonačelnik Giuseppe Sala. (Hina)