Kako izgleda vaše vjenčanje iz snova? Zamišljate li se u predivnom ambijentu, okruženi plavetnilom mora i mirisom lavande, uz veličanstven pogled? Ako je morsko vjenčanje ono o čemu sanjate, možda smo upravo našli savršenu lokaciju za vas.

Galerija

Vodnjan, sa svojom bogatom poviješću, skrivenim kažunima i mirisnim maslinicima, savršena je kulisa za taj poseban dan. Ovdje se tradicija susreće s ljepotom prirode, a čak i oni kojima planiranje vjenčanja još nije ni na kraj pameti, neće ostati ravnodušni kada vide fotografije s ove baš čudesne lokacije.

Ako svoje veliko "da" želite izgovoriti u crkvi, Vodnjan nudi pregršt mogućnosti, od malih intimnih crkica do veličanstvenih bazilika. Ovdje ćete pronaći najviše crkava u Istri, a svaka ima vlastitu priču i poseban šarm. Bazilika sv. Blaža, najveća župna crkva u Istri, nudi veličanstveni ambijent, dok će ranokršćanska bazilika sv. Foške s romantičnim arkadama biti savršeno mjesto za sanjive trenutke.

Vodnjan nudi puno lijepih crkava Foto: Anuschka (Ana Bolobicchio Vidalić)

Svakom je paru jako važno da fotografije koje će ih podsjećati na vjenčanje budu baš posebne i da jednog dana sa smiješkom na licu gledaju te uspomene i njihovu sreću uhvaćenu na najbolji mogući način. Kuća tradicija u Ekomuzeju Istrian de Dignan savršeno je mjesto za snimanje s daškom povijesti.

Kuća tradicije u Ekomuzeju Istrian de Dignan Foto: Anuschka (Ana Bolobicchio Vidalić)

Predivno bilje savršeno za bukete

Prolazi li se, pak, kroz slikovite ulice Vodnjana, svaki kutak bit će prepun romantičnih detalja, a boje murala će fotografijama dodati živost i onaj poseban "X faktor". Za one koji više vole prirodu, maslinici i šarmantni kažuni nude predivne pozadine koje će ispuniti sve zamisli.

Prirodne ljepote Istre neće razočarati ni kada je riječ o cvijeću. U ovom botaničkom raju može se pronaći više od 2000 vrsta biljaka, savršenih za bukete i dekoracije. Zamislite kako vaši gosti uživaju u mirisnim lavandama i svježem ružmarinu, koji će dodati baš poseban doživljaj cijelom danu.

Predivno bilje savršeno je za bukete Foto: Anuschka (Ana Bolobicchio Vidalić)

Gastronomija je još jedan razlog zašto je Vodnjan posebna destinacija. Vrhunska vina i ekstra djevičansko maslinovo ulje obogatit će svadbenu trpezu, dok će tradicionalne slastice poput bumbarske torte oduševiti uzvanike. Uživat ćete u svakom zalogaju i nazdraviti s desertnim vinom Vin de Rosa, koje miriše na ruže i prenosi sve čari ovog kraja.

Vjenčanje u Vodnjanu pruža predivne uspomene Foto: Anuschka (Ana Bolobicchio Vidalić)

Ako odlučite održati obred u bazilici sv. Blaža, znajte da će vaša ljubav odjekivati s najvišeg zvonika u Istri. Ovaj trenutak ne samo da će vas povezati s tradicijom, već će vam pružiti i nevjerojatan pogled na zapanjujuću prirodu.
Vjenčanje u Vodnjanu nije samo običaj, već i pravi festival ljubavi.

Na službenoj stranici Turističke zajednice Vodnjana možete pronaći sve potrebne informacije kako biste svoj dan učinili nezaboravnim.

Vodnjan je savršena kulisa za vjenčanja Foto: Anuschka (Ana Bolobicchio Vidalić)

Oduševit će vas prekrasne fotografije i promotivni filmovi koji prikazuju idilične trenutke u ovoj romantičnoj destinaciji.

Vodnjan je savršena lokacija za vjenčanja Foto: Anuschka (Ana Bolobicchio Vidalić)

Mirisni vrtovi, šumski proplanci: Majestic Park je nova lokacija za vjenčanja u Zagrebu

50 novih modela: Ovo je tek počelo, a dizajneri već lansiraju vjenčanice za ljeto 2025.