Kako nacrtati cat eye tušem? Koji je najbolji korektor za podočnjake? Kako popraviti “zažbukano” lice? Ovo su samo neka od deset najguglanijih pitanja u 2018. godini u svijetu vezanih uz šminku.

Ipak, najveći broj zainteresiranih zanimalo je kako se stavljaju umjetne trepavice na magnet. Ova vrsta trepavica unijela je pravu malu revoluciju u svijet make-upa. Ne samo da produbljuju i proljepšavaju pogled, već se puno lakše nanose od klasičnih umjetnih trepavica.

Kako bi se umjetne trepavice spojile s prirodnima koristi se mnogo jednostavniji i čišći magnet, zbog čega nema neugodnih ostataka ljepila oko očiju. Ovaj tip umjetnih trepavica može se opet i iznova koristiti, a u hrvatskim drogerijama poput dm-a ili Bipe mogu se kupiti po cijeni i od 51,90 kuna.

Lash On, Lash Off Volumizing Magnet Accent umjetne trepavice iz Essencea pričvršćuju se pomoću magnetske trake. Trepavice se pažljivo odvoje, a zatim se jedna traka pričvršćuje iznad gornjih trepavica, a druga ispod gornjih trepavica.

Magneti će držati umjetne trepavice spojene s prirodnima te podariti prirodan, ali intenzivan volumen. Make-up stručnjaci savjetuju da prirodne trepavice namažete crnom maskarom prije pričvršćivanja onih magnetnih kako bi razlika između dlačica bila što je moguće manje vidljiva.

Essence umjetne trepavice Foto: Internetske stranice proizvođača