Blagdanska čarolija u Zagrebu ove godine dolazi s posebnom ponudom za sve ljubitelje gastronomije i pjenušca. Advent u zoni Fooling Around postaje pravo mjesto za uživanje u savršenom spoju hrane i cava pjenušca Freixenet Cordon Negro.
Uz mirise slasnih zalogaja i zvuke božićnih pjesama, ovdje se kriju okusi koji oduševljavaju i stvaraju nezaboravne trenutke. Kraj godine prilika je za opuštanje i uživanje u jedinstvenim jelima, dok mjehurići cava pjenušca donose dašak luksuza svakom zalogaju čineći blagdanska druženja još posebnijima.
Na zagrebačkom Adventu, u zoni Freixenet Lounge na Fooling Around, posjetitelji imaju priliku uživati u jedinstvenom spoju vrhunskih jela i iznimnog cava pjenušca. Freixenet Cordon Negro sa svojim svježim i bogatim okusima savršeno nadopunjuje široku paletu jela koja su pripremili vrhunski chefovi. Od delicija iz Lemongardena chefa Ante Udovičića, gdje se kozice s češnjakom i dimljenom paprikom pripremaju na otvorenoj vatri, do profinjenog Bakalar in bianco chefa Ante Miletića, koji s bakalarom na bijelo i vučenim tijestom donosi savršenstvo okusa, svaki zalogaj postaje nevjerojatan doživljaj. Freixenet Cordon Negro cava, sa svojim prepoznatljivim svježim i voćnim notama, stvara balans s bogatstvom okusa jela, bilo da se radi o sočnim kozicama, dry aged burgeru ili klasičnom bakalaru.
Spoj jela i pjenušca nudi posjetiteljima autentičan gastronomski doživljaj, a ambijent Freixenet lounge-zone dodatno pojačava užitak. Tu se mogu kušati i specijaliteti poput Bavarske kobasice chefa Mate Jankovića s pečenom kiselom paprikom i hren mayo umakom, koji uz pjenušac stvara zanosnu harmoniju okusa. Freixenet Cordon Negro cava savršeno pristaje i uz Dry aged burger chefa Ivana Zidara, s plavim sirom i karameliziranim lukom, kao i uz Krokete od kulena i sira chefice Ane Grgić Tomić, gdje se pikantnost kulena odlično usklađuje s pjenastim, svježim karakterom Freixenet Cordon Negro cave. U ovoj jedinstvenoj zoni Adventa spoj izvrsnih jela i pjenušca nudi nezaboravno iskustvo uživanja koje zadovoljava i najzahtjevnija nepca.
Freixenet, jedan od najpoznatijih proizvođača pjenušavih vina s tradicijom duljom od 150 godina, koji proizvodi vina i pjenušce u šesnaest prestižnih vinskih pokrajina po cijelom svijetu, u svojem portfelju ima vrhunsko pjenušavo vino Freixenet Cordon Negro, koje nosi zaštićenu oznaku geografskog podrijetla cava, specifičnu za pokrajinu Kataloniju. Domišljati Jose Ferrer nije dugo oklijevao da stvori proizvod vrhunske kvalitete koji je već početkom osamdesetih godina postigao nevjerojatan uspjeh na američkom tržištu. Cava je vrsta pjenušavog vina koja se proizvodi tradicionalnom metodom vrenja u boci, u svijetu poznatom i kao šampanjska metoda. Radi se o jedinstvenom spoju tradicije i iskustva, u podrumu nedaleko od Barcelone, na jednom od najvećih vinorodnih područja na svijetu, s obiljem mediteranskog sunca. Freixenet Cordon Negro sazrijeva u boci između 12 i 14 mjeseci, zbog čega vrstu vina odlikuju bogati mjehurići i predivna zlatna boja. Stoga je odličan odabir za sve ljubitelje reskog pjenušavog vina s izraženim karakterom.
Freixenet Cordon Negro jedan je od omiljenih Freixenetovih pjenušaca, koji svojom delikatnom aromom očarava entuzijaste pjenušavih vina diljem svijeta. Nastao je 1974. godine u vinogradima La Freixenada u pokrajini Penedes, u Kataloniji. Tijekom godina Freixenet Cordon Negro doživio je mnoge promjene, no ostao je vjeran svom bezvremenskom stilu prepoznatljivom po jedinstvenoj crnoj boci i mnoštvu raskošnih mjehurića.
Pjenušce Freixenet možete kušati i isprobati kombinirati s mnoštvom okusa u zoni Fooling Around na terasi Oleander hotela Esplanade. Očekuje vas bogata gastronomska ponuda koja se može pronaći na desetak kućica. Posjetitelji će moći uživati u mesnim specijalitetima, ukusnim slasticama i brojnim drugim delicijama, a uz raznolik svakodnevni glazbeni program zasigurno će uživati s najdražima i osjetiti pravu čaroliju blagdanskog druženja.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Freixenet po najvišim profesionalnim standardima.