U nekoliko, točnije pet, jednostavnih koraka obična tjestenina pretvara se u kremasto, zasitno jelo koje podsjeća na popularan mac'n'cheese, ali je nutritivno bogatije jer je obogaćeno povrćem.

  Kremasto i zasitno jelo u nekoliko minuta Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

Umjesto svježeg povrća koje ponekad ne stignemo kupiti ili nam brzo istrune u hladnjaku, u ovo jelo uvijek možete ubaciti zamrznuto povrće poput Ledo carske mješavine. Ova mješavina savršen je izvor vlakana, sastoji se od ujednačenih cvjetova brokule i cvjetače te kolutića mrkve, jednostavna je za pripremu, .

  Ručak koji ne zahtijeva guljenje, sjeckanje ni puno pripreme Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

 Za razliku od svježeg povrće ujedno je dostupna tijekom cijele godine, pa je uvijek možete imati u zamrzivaču. Brokula, cvjetača i mrkva savršeno se slažu s blagim vrhnjem i sirom, stvarajući bogat i ukusan obrok.

Povrće za zdravi 'twist' u ukusnom obroku Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

Najbolje od svega? Za cijelo jelo trebat će vam samo jedna tava i zdjela za pečenje - bez puno posuđa i kompliciranja. Nakon ovih pet jednostavnih koraka iz pećnice izlazi zlatno i kremasto savršenstvo. Čekanje da se hrana ohladi prije jela nikada nije bilo teže!

Ledo smrznuto povrće uvijek vas čeka spremno u zamrzivaču Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

RECEPT – Zapečena tjestenina s povrćem i sirom

Pet koraka do ručka:

1. Skuhajte tjesteninu napola (al dente).

2. U tavi prodinstaj Ledo carsku mješavinu na malo maslaca i žlici maslinovog ulja.

3. Dodajte vrhnje za kuhanje, žličicu senfa, žličicu majčine dušice pa nakon 2 minute umiješaj tjesteninu.

4. Stavite u posudu za pečenje, pospite naribanim sirom.

5. Stavite u pećnicu na 15 minuta da se sve zapeče i zarumeni.

Odličan ručak u pet koraka Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom LEDO po najvišim profesionalnim standardima.