Dolaskom društvenih mreža, internetska prostranstva postala su mjesto na kojem ljudi često traže životne savjete. To je napravila i jedna žena koja se našla u zanimljivoj (i mnogima sumnjivoj) situaciji sa svojim zaručnikom.

Ja i moj zaručnik zajedno smo neko vrijeme i planiramo vjenčanje početkom sljedeće godine. U nekoliko prigoda bila sam u njegovoj kući, ali samo kako bih ga posjetila onda kada njemu to odgovara.

Prošli tjedan otišla sam u crkvu u njegovoj blizini i odlučila da ću ga posjetiti bez najave. Kada sam došla do vrata, zapravo sam bila u žurbi tako da sam ga samo htjela vidjeti. Pokucala sam nekoliko puta i on je s puno gorčine upitao tko je, a ja sam mu rekla da sam bila u blizini i odlučila ga pozdraviti. Odbio je otvoriti vrata i rekao da ne mogu samo doći u njegovu kuću bez najave. Pokušala sam mu objasniti da sam ga samo željela pozdraviti. I dalje je odbijao otvoriti vrata, otišla sam nakon nekoliko minuta čekanja.

Zašto se jake i pametne žene, na putu do ljubavi kakvu žele, tako lako spotaknu na toksične muškarce?

Sljedeći dan došao je do mene, ispričavao se da je bio umoran i imao problema sa šefom zbog kojih je bio ljut. Onda me zagrlio i tražio da mu oprostim. Sada je sve u redu između nas, ali zanima me je li potrebno uvijek ga informirati o tome da dolazim do kod njega? Kuća je bila tiha taj dan i nikad nisam posumnjala da me vara. Mogli mu i dalje vjerovati ili ovo trebam shvatiti kao crvenu zastavicu, zapitala se.

Detalj koji je ženama vrlo važan kad govorimo o zarukama

Iako bismo na prvu pomislili da će svi odmah stati na njezinu stranu i zaključiti da je zaručnik krivo postupio, jedna korisnica Instagrama ipak je branila njegov postupak. Posjećivanje partnera bez najave generalno se ne preporuča. Nenajavljeni dolazak ometa pravo vašeg partnera na privatnost, može se osjećati stjerano u kut i neugodno. Bolje je prije tražiti dozvolu za dolazak, komentirala je.

Koliko trebaju trajati zaruke? "Nisam htjela veliku svadbu, pa sam se udala u rekordnom roku za hrvatski prosjek"

Većina je ipak zaključila da zaručnik nešto skriva. Zar nije to faza veze u kojoj bi već trebala imati ključ njegove kuće, zapitala se jedna komentatorica. Druga je rekla kako ljutnja zbog nenajavljenog dolaska nije problem, ali problematično je to što je nije pustio u kuću. Netko je bio s njim, dodala je.

S njom se složio i jedan muški komentator: To što se naljutio zbog toga što ga prvo nisi nazvala je jedna stvar, ali to što ti je cijelo vrijeme odbio otvoriti vrata je dijabolično.

A što biste vi napravili u ovoj situaciji?