Različitost veseli, voljeli su govoriti stari latini kad bi primijetili u svojim patricijskim krugovima kako je mlada sluškinja plebejskog porijekla zarobila srce znatno starijem patriciju. Obično na kratko. Puno su dulje bile veze, između starijeg muškarca i mlađe djevojke kad su oboje pripadali istom staležu. Slično je i danas

Mnogi stariji muškarci i vrlo mlade djevojke. Tako račune u poznatim milanskim modnim trgovinama za odjeću vrlo mladih i vitkih djevojaka plaćaju stariji, niski i debeljuškasti muškaci.

No, kao što rekoh 'različitost veseli'. Valjda obje strane. Naime, tako bi trebalo biti.

Od esktrema treba bježati što dalje da se ne zarazimo. Stoga je češći slučaj različitosti u našoj maloj kifli – visina žene i ne-visina muškarca. Ljubav sve pobjeđuje. I vjerujem u ozbiljne i sretne veze takvog izgleda, ali nama koji promatramo takav ljubavni par – nešto ipak bode oči.
Pita me neki dan prijateljica 'Kaj su oni zajedno? Pa ona je viša od njega 10 centimetra!' Samo sam se nasmijala. Našla je ona 'ozbiljnu' prepreku za tu vezu.

Voljela bih biti na raspolaganju takvim parovima, i dati im konzultacije koje njihova ljubav zaslužuje. Naime, moguće je prevariti one oči koje donose zaključke u skladu s njihovim razmišljanjim i životnim stavovima. O ljubavi znam koliko i svi drugi, ali o imidžu znam puno, puno više. Znam kako obući djevojku da izgleda niže, i muškarca da djeluje više. Možda to njima nije važno, ali je drugima. A u pitanju su i oni događaji na kojima se moraju oboje pojaviti, a bilo bi super da baš tad za svagda prekinu te znatiželjne poglede.

Postoje trikovi koji će upaliti i uroditi plodom, a taj bi par mogao djelovati onako kako oči promatrača očekuju, on uži i viši, tako što će oblačiti odjeću koja će i bojom i krojem biti usmjerena na postizanje željenog cilja. Sjetite se svih onih poznatih holivudskih glumaca za koje nas svi uvjeravaju da su niski, ali bismo se zakleli da to tako ne izgleda u stvarnosti. A one visoke djevojke koje nikad nisu voljele svoju visinu i koja im je često stajala na putu ljubavi, mogle bi konačno doći na svoje i izgledati manje visoko. Sve to uz pomoć boje i kroja koji će ih 'spustiti'.

Oh, da. Puno toga je moguće. Ali, ljubav je nemoguće pobijediti. Ako vas različitost veseli, i ako mislite da ste sve dječje bolesti na tu temu preboljeli još na početku veze, tad zanemarite ovaj tekst.

Ako pak niste, vidimo se.
I ne zaboravite svoju višu ili nižu polovicu.

Srdačno,
Andreja Horvatić,
Specijalistica imidž konzaltinga

Rezervacija termina putem maila na andreja@profashion.com.hr ili na mob. 098 38 38 11 i 091 722 07 03.