Malo koja žena ljeti se ne susreće sa suhim i ispucanim petama koje su prije svega estetski problem, ali može izazvati i bol, pa čak i infekciju ako se ne tretira na vrijeme. Srećom, postoji vrlo jednostavan kućni recept s kojim će koža na petama napokon postati mekana i lijepa.

 

Ispucane i suhe pete nemojte ignorirati – posvetite im malo više pažnje i suhe kože s vremenom će biti sve manje. Ovaj problem može se riješiti dnevnom rutinom od nekoliko koraka, a poznata američka klinika Mayo otkrila je najbolji kućni recept za tretiranje ispucanih i suhih peta.

Postoji vrlo jednostavan kućni recept s kojim će koža na petama napokon postati mekana i lijepa

Korak 1.
Njegu peta započnite s nanošenjem hidratantne kreme barem dvaput dnevno koristeći gušće kreme. Neke hidratantne kreme sadrže sastojke koji omekšavaju kožu te pomažu u uklanjanju mrtve kože poput uree, salicilne kiseline i alfa-hidroksikiseline, a koji mogu izazvati lagani osjećaj bockanja ili iritacije.

Depilacija crnim voskom: Bezbolno uklanjanje i najsitnijih dlačica bez iritacije kože

Koža poput breskvice: Eliminator celulita od dva sastojka koji možete napraviti same

Korak 2.
Posvetite svojim petama malo više pažnje prije odlaska u krevet. U čistoj ili vodi kojoj ste dodali malo sapuna namačite stopala oko deset minuta te ih lagano obrišite ručnikom. Pete zatim nježno istružite s grubljom spužvicom, kamenom za skidanje suhe kože ili sličnim pomagalom. Nanesite masniju kremu na bazi ulja ili vazelin te za kraj obucite tanke pamučne čarape koje će pospješiti djelovanje kreme.