Želite li impresionirati svoje ukućane ili prijatelje ukusnim jelom, a nemate previše vremena za pripremu, donosimo vam već poznati i super fini recept s rajčicom u nešto drugačijem izdanju. Za ovo jelo izdvojit ćete najviše pola sata u kuhinji, a ostavit ćete dojam pravog majstora kulinarskog zanata

Sastojci:
6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 chilli papričice sitno nasjeckane
150 g pancete
1 manja glavica luka
šaka nasjeckanog peršina ili bosiljka
600 g svježih Aurelia špageta
Sol
Papar
Parmezan

Priprema:

1. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Nasjeckajte luk i pancetu na kockice ili deblje trakice. Najprije dodajte luk i kada postane staklast ubacite nascjeckanu pancetu, kapare i sitno nasjeckanu chilli papričicu, te prijajte na laganoj vatri nekoliko minuta. U međuvremenu prokuhajte rajčice nekoliko minuta.

2. Ogulite koru dok je vruća, rajčice narežite na četrvrtine, propasirajte i dodajte ostalim sastojcima. Posolite, popaprite po želji i pustite da lagano krčka petnaestak minuta uz povremeno miješanje.

3. Za to vrijeme, u duboki lonac stavite grijati vodu (sa žličicom soli). Kada voda zaključa dodajte špagete i kuhajte dok tjestenina ne bude al dente. Procijedite vodu i špagete umiješajte u umak.

4. Maknite s vatre i dodajte sitno narezani bosiljak ili peršin i sve dobro izmješajte.

Poslužite dok je vruće, te po željji dodjate naribani parmezan.

Aurelia svježi špageti napravljeni su od vrhunske krupice i svježih jaja – za cjelovit i uravnotežen, a jednostavan obrok za svaku prigodu. Više finih recepata sa svježom tjestenino potražite na http://www.aurelia.com.hr/aurelijina-kuharica/