U sjeni predivnog Biokova, smjestila su se Brela, čarobno mjesto koje nam pokazuje da nema do Lijepe naše. Čak su i mornari, koji bi obišli cijeli cvijet, jedva čekali doći doma i uživati u prizorima rodnog kraja.

Galerija Plaža Podrače, Brela Plaža Podrače, Brela Plaža Podrače, Brela +6 Plaža Podrače, Brela

Pitomo dalmatinsko mjesto poznato je u svjetskim turističkim kruhovima kao oaza toplog i bistrog mora, netaknute prirodne, srdačnog lokalnog stanovništva i bogate vegetacije stoljetnih borova, smilja, ružmarina i drugih miomirisa.

Bilo da vas po obrazima tuče slana zimska bura ili miluje zlatno ljetno sunce, u Brelima ćete ubrzo zaboraviti na svoje svakodnevne brige i prepustiti se opušteni čari, ljepoti i snazi prirode, stoji na stranicama njihove turističke zajednice, bez imalo pretjerivanja.

Brela Brela (Foto: Shutterstock)

Već na sami spomen Brela, vjerojatno vam je na pamet pala jedna od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj, ali i šire. Radi se o Punti Rati, ljepotici Jadrana koju ćete na društvenim mrežama prepoznati po kamenu Brela – simbolu mjesta, ali i jednom od najčešćih motiva na Instagramu.

Radi se o stijeni obrasloj borovima koja pokazuje snagu i ljepotu netaknutog kraja.

U neposrednoj blizini Punta Rate smjestila se plaža koja je zapravo zvijezda ovoga teksta. Plaža Podrače nije tako popularna poput svoje susjede, ali također ima zavidne reference.

Izrazito je fotogenična zbog tirkiznog mora pa ne čudi što je jedna od najfotografiranijih plaža u Hrvatskoj.

Plaža Podrače, Brela Plaža Podrače, Brela (Foto: Shutterstock)

Predivna šljunčana uvala 2015. se našla na popisu 15 najljepših i najpoželjnijih odredišta za odmor, a čak ju je i Europski parlament na svom Twitter profilu preporučio kao jedno od najljepših mjesta za kupanje.

Plaža Podrače, Brela Plaža Podrače, Brela (Foto: Shutterstock)

Osim tirkizne boja mora, plažu krasi i kamen kojega su domaći ljudi koristili za dobivanje morske soli ispiranjem mora u plitkim bazenima.

15 hrvatskih plaža s najljepšim tirkiznim morem Punta Rata, Brela Plaža Vučine Plaža Podstrana +6 Bošana, Otok Pag

Plaža ima tuš, kabinu za presvlačenje, obližnje lokale, puno hlada, a istovremeno i puno mjesta za sunčanje.

Ako još niste posjetili ovu predivnu plažu, možda je ovo ljeto savršena prilika. Bilo da tražite romantični bijeg s dragom osobom, da klincima želite pružiti nezaboravno ljetovanje, ili pak želite sami, uz dobro štivo, napuniti baterije – ovaj komadić raja pružit će vam sve to.

Plaža Podrače, Brela Plaža Podrače, Brela (Foto: Shutterstock)

10 najromantičnijih plaža na hrvatskoj obali Plaža Pasjača u Popovićima Romantične plaže u Hrvatskoj Romantične plaže u Hrvatskoj +4 Romantične plaže u Hrvatskoj

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju