Da se vrsna kuharica poznaje po izvrsnom snalaženju kad joj nedostaje neka namirnica, pokazala nam je Emilija u MasterChef kuhinji. Unatoč tome što u dućanu nije pronašla ribu kokota koju je tražila za svoju juhu, lijepa pjevačica spretno se ´dočekala na noge´. Malo je izmijenila recept, a umjesto od kokota, juhu je napravila od grdobine te tim jelom izborila svoju prvu pobjedu u najpoznatijoj reality kuhinji
Juha od grdobine, zalogajčić od grdobine i kozica
Jelo s potpisom Emilije Kokić
JUHA OD GRDOBINE
Sastojci:
• Grdobina
• Celer
• Luk
• Mladi luk
• Mrkva
• Poriluk
• Mladi grašak
• Ljutika
• Papar
• Maslinovo ulje
Postupak:
U slanoj vodi kuhati ribu s korabom, celerom (korijen), lukom i mladim lukom. Kad je riba gotova, očistiti je od kosti. Korjenasto kuhano povrće ispasirati sa štapnim mikserom. Na trakice izrezati mrkvu i poriluk te staviti u juhu kuhati zajedno s mladim graškom par minuta. U juhu dodati očišćenu ribu u juhu te narezati listiće mladog luka ili ljutike. Po želji dodati papra i zaliti maslinovim uljem.
ZALOGAJČIĆ OD KOZICA I GRDOBINE
Sastojci:
• Kozice
• Grdobina
• Sol
• Papar
• Parmezan
• Poriluk
• Mladi luk
Postupak:
Kratko pržiti kozice i grdobinu. Posoliti, popapriti, dodati malo vrhnja za kuhanje i parmezana. Poriluk narezati na trakice i listiće mladog luka posuti po grdobini i kozicama.