Jedan od najpoznatijih začina cimet sadrži esencijalna ulja koja eliminiraju bakterije iz grla česte uzročnike lošeg zadaha, limunska kiselina neutralizira ostatke hrane nalijepljene po stijenkama ustiju koje se tamo zadržavaju i nakon pranja zubi.

>>Oprez! 4 glavna krivca lošeg zadaha

Špinat i peršin među zelenim povrćem prednjače u sposobnosti eliminiranja lošeg zadaha, a sve zahvaljjući klorofilu koji uništava bakterije i normalizira zdravlje probavnog sustava. Mješavina ovih sastojaka uz dodatak meda pomoći će vam da se u trenu riješita neugodnog zadaha.

Špinat i peršin sadrže velike količine klorofila koji uništava bakterije i normalizira zdravlje probavnog sustava

Sastojci:
- 1 limun
½ žlice cimeta
1 i pol žličica meda
2 šake špinata
1 svežanj peršina
0.5 dcl tople vode

Priprema:

Dobro isperite špinat i listove peršina ubacite ih u blender te dodajte sok od svježe cijeđenog limuna i toplu vodu. Sve dobro usitnite i na kraju umiješajte cimet i med.
Popijte ujutro na tašte.

Savjet: Ovaj moćni napitak možete čuvati u hladnjaku i koristiti ga osim ujutro prije doručka i sat vremena nakon jela.