Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

SOS zeleni gutljaj: Čudotvorac koji 'ubija' neugodan zadah

03-11-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Broj jedan među najvećim prijateljima neugodnosti je loš zadah. Uzrokuju ga brojni faktori poput hrane, oboljenja desni, loše probave i neodgovarajuće oralne higijene. No priroda nam je ponudila brojne saveznike koji ovaj problem eliminiraju u samo nekoliko gutljaja

U trendu Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

Jedan od najpoznatijih začina cimet sadrži esencijalna ulja koja eliminiraju bakterije iz grla česte uzročnike lošeg zadaha, limunska kiselina neutralizira ostatke hrane nalijepljene po stijenkama ustiju koje se tamo zadržavaju i nakon pranja zubi.

>>Oprez! 4 glavna krivca lošeg zadaha

Špinat i peršin među zelenim povrćem prednjače u sposobnosti eliminiranja lošeg zadaha, a sve zahvaljjući klorofilu koji uništava bakterije i normalizira zdravlje probavnog sustava. Mješavina ovih sastojaka uz dodatak meda pomoći će vam da se u trenu riješita neugodnog zadaha. Špinat i peršin sadrže velike količine klorofila koji uništava bakterije i normalizira zdravlje probavnog sustava

Sastojci:
- 1 limun
½ žlice cimeta
1 i pol žličica meda
2 šake špinata
1 svežanj peršina
0.5 dcl tople vode

Priprema:

Dobro isperite špinat i listove peršina ubacite ih u blender te dodajte sok od svježe cijeđenog limuna i toplu vodu. Sve dobro usitnite i na kraju umiješajte cimet i med.
Popijte ujutro na tašte.

Savjet: Ovaj moćni napitak možete čuvati u hladnjaku i koristiti ga osim ujutro prije doručka i sat vremena nakon jela.


 

Pročitaj još
Pročitaj još