Najčešći problem koji nastaje s viškom kruha je isušivanje koje se ne može spriječiti s obzirom da se stajanjem proteini pšenice - gluteni počinju povezivati i uzrokuju stvrdnjavanje kruha. No vijek trajanja kruha može se odgoditi i to vrlo jednostavnim trikom uz pomoć plastične vrećice i stabljika celera


Poznato je kako svježinu kruha možemo produžiti čuvajući ga u drvenoj posudi na tamnom, no ovo rješenje pomaže samo unutar 24 sata nakon čega se kruh počinje stvrdnjavati i mrviti. Kruh svježinu gubi jer dolazi do procesa povezivanja glutena iz pšenice što se ne može spriječiti, ali uz pomoć jednostavnog trika se može odgoditi.

>>Rok trajanja hrane: Spriječite 200 zaraza koje se skrivaju u hladnjaku

Potrebno: 

- 2 stabljike svježeg celera
- plastična vrećica

Postupak:

Višak kruha u komadu stavite u plastičnu vrećicu i dodajte dvije stabljike celera, vrećicu zavežite i ostavite preko noći. Kruh će apsorbirati vlagu iz celera te vratiti svježinu i rahlu teksturu. S obzirom da celer nema intenzivan miris on neće utjecati na okus kruha.