Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Trik koji će produljiti rok trajanja kruha

17-12-2014 Piše Zadovoljna
komentari

Najčešći problem koji nastaje s viškom kruha je isušivanje koje se ne može spriječiti s obzirom da se stajanjem proteini pšenice - gluteni počinju povezivati i uzrokuju stvrdnjavanje kruha. No vijek trajanja kruha može se odgoditi i to vrlo jednostavnim trikom uz pomoć plastične vrećice i stabljika celera


Poznato je kako svježinu kruha možemo produžiti čuvajući ga u drvenoj posudi na tamnom, no ovo rješenje pomaže samo unutar 24 sata nakon čega se kruh počinje stvrdnjavati i mrviti. Kruh svježinu gubi jer dolazi do procesa povezivanja glutena iz pšenice što se ne može spriječiti, ali uz pomoć jednostavnog trika se može odgoditi.

>>Rok trajanja hrane: Spriječite 200 zaraza koje se skrivaju u hladnjaku

Potrebno: 

- 2 stabljike svježeg celera
- plastična vrećica

Postupak:

Višak kruha u komadu stavite u plastičnu vrećicu i dodajte dvije stabljike celera, vrećicu zavežite i ostavite preko noći. Kruh će apsorbirati vlagu iz celera te vratiti svježinu i rahlu teksturu. S obzirom da celer nema intenzivan miris on neće utjecati na okus kruha.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Dama iz Zagreba s torbom Mini Hector koju potpisuje Thom Browne Ne, oči vas ne varaju Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna

 

 

Pročitaj još
Pročitaj još