Stvorite u kuhinji svoje mirno utočište u kojem ćete postići ravnotežu s prirodom i iskazati svoje kulinarske vještine. Krenete li u realizaciju ove ideje, Jyskova dizajnerska kolekcija ''Human nature'' pomoći će vam u ostvarenju zelene oaze.

Galerija

1. Povežite zemljane boje i industrijske materijale

Povežite smeđe, zelene i plave nijanse s industrijskim materijalima kao što su metal, staklo i drvo. Suvremene kuhinjske elemente bijele boje kombinirajte s drvenom komodom u boji hrasta. Komoda u kuhinji može poslužiti za skladištenje posuđa, a idealno je mjesto za izlaganje biljaka.

Ako ste odabrali bijeli stol čistih linija, zemljane boje neka vas vode kod odabira blagovaonskih stolica kako biste u cijeloj prostoriji postigli balans. Za još moderniji dojam kombinirajte dvije boje stolica.

 

Jyskova dizajnerska kolekcija \'\'Human nature\'\' Foto: Sandro Sklepić

2. Nekonvencionalni tanjuri klasičnih oblika i linija

Ako ste vlasnik male kuhinje u kojoj ste ograničeni radnim površinama, to ne znači da ta prostorija mora ostati dekorativno zanemarena. Neka vaš blagovaonski stol bude glavna zvijezda koja će od obične kuhinje učiniti dizajnersku. Koristite nekonvencionalno posuđe raznih materijala – ukrasni pladanj pretvorite u plitki tanjur, a zdjelice u duboki. Stolu još dodajte vazu s cvijećem koje je trenutno u cvatu za potpunu ravnotežu s prirodom.

 

Jyskova dizajnerska kolekcija \'\'Human nature\'\' Foto: Sandro Sklepić

3. Okružite se biljkama

Kuhinja u kojoj je naglasak na ljepoti i snazi prirode idealno je mjesto ne samo za kuhanje nego i za ispijanje jutarnjeg čaja ili čitanje knjiga. Inspirirajte se prirodom oko sebe i u kuhinju unesite što više zelenog bilja. Ono prostor čini vedrijim, a dokazano je i da kod ljudi potiče osjećaj sreće i zadovoljstva životom te utječe i na to kako se ljudi ponašaju u određenim društvenim situacijama. Stoga ne dajte nikome za pravo da vam prigovara zbog količine cvijeća koje imate u svom životnom prostoru.

 

Jyskova dizajnerska kolekcija \'\'Human nature\'\' Foto: Sandro Sklepić