U znak podrške pokretima "Time's Up" (Vrijeme je isteklo) i "MeToo" glumice su na prošlogodišnjoj dodjeli Zlatnog globusa nosile crne haljine, a ove godine Hollywood je nastavio pružati podršku pokretu nošenjem crno-bijelih vrpci i narukvica na kojima je pisalo "Time's Up x 2".

Galerija

Narukvice je dizajnirala Arianne Phillips, a dio su kampanje "Time's Up x 2".

Obilježavajući drugu godinu pokreta, kampanja se osvrće na dosadašnji napredak i poziva na udvostručavanje broja žena na vodećim pozicijama u svim industrijama.

S narukvicom se na crvenom tepihu, između ostalih, pojavio i voditelj ceremonije Andy Samberg. Osim njega hrabri modni dodatak nosile su Julianne Moore, Debra Messing, Rachel Brosnahan, Marin Hinkle, Idris Elba, Charlize Theron...

Uoči ceremonije glumice su se na društvenim medijima osvrnule na prošlu godinu.

Nikad neću zaboraviti prošlogodišnju dodjelu Zlatnih globusa kada smo se solidalizirale u borbi za jednakost, sigurnost i uključenost, napisala je na društvenim mrežama Reese Witherspoon.

Glumica Laura Dern također je podijelila svoja sjećanja na prošlogodišnju ceremoniju i poručila da će i drugu godinu zaredom na dodjelu dovesti Monicu Ramirez, ženu koja se bori za ravnopravnost spolova i pravdu.

Podsjetimo, cilj je organizacije "Time's Up" stvaranje konkretnih promjena koje vode do sigurnosti i jednakosti na radnom mjestu. Pokrenula ga je skupina koju čini više od 300 žena iz Hollywooda, s istaknutim lidericama među kojima su Reese Witherspoon, Natalie Portman i Shonda Rimes.

Pokret se temelji na pretpostavci da svako ljudsko biće zaslužuje jednako pravo da zarađuje za život, brine se za sebe, svoju obitelj te da bude oslobođeno prepreka kao što su seksualno zlostavljanje i diskriminacija.

Pogledajte i izdanje Julie Roberts zbog kojeg su i glamurozne haljine pale u drugi plan.

Zvijezde su podršku pokretu Time\'s Up pružile nošenjem narukvica i vrpci Foto: Getty Images